9°C
Mostar 18°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 14°C

01.09.2024 / 20:51 Fudbal - Wwin liga

VAR drama na Grbavici: Željo ostao bez pobjede u 97. minuti!

VAR drama na Grbavici: Željo ostao bez pobjede u 97. minuti!
FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara remizirali su sa dobojskom Slogom rezultatom 1:1 u utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U uvodu meča nije bilo većih uzbuđenja, a u 21. minuti gosti su utišali Grbavicu. Poslije centaršuta sa desne strane Odinaka je prsima proslijedio loptu u vlastitu mrežu.

Iako u ofanzivnoj formaciji, s Krpićem i Dangubićev u vrhu napada, Željo nije stvorio izglednije prilike pred golom Dobojlija.

Vrijedi istaknuti pokušaje Boljevića iz 34. i 37. minute. Prvi slobodan udarac odbranio je Pavlović, a drugi je završio pored gola.

U 42. minuti zaprijetio je i Odinaka sa distance, a u nadoknadi prvog poluvremena Milićević je prijetio Želji, a lopta od Mahmića odlazi preko gola.

Željo je pritisnuo od starta drugog dijela, domaći strateg Ćorić pokušao je i s izmjenama razdrmati svoju ekipu.

Izjednačujući gol stigao je u 60. minuti. Strijelac je bio Krpić. Rezervista Mirčevski je centrirao, a napadač Plavih glavom matira Pavlovića.

Mogao je Željo do preokreta u 74. minuti. Još jedan rezervista Vukoja je probao glavom, Pavlović odbio loptu do Markovića koji je neprecizno šutirao. Kako je vrijeme odmicalo, na terenu, ali i na tribinama je bilo prisutno sve više nervoze.

Tako je u 79. minuti Grabež odugovlačio s izvođenjem auta, a izrevoltirani navijači s istočne tribine zasuli su ga predmetima. Čak su neki utrčali na travnjak u namjeri da se obračunaju s gostima. Prekid je trajao nekoliko minuta.

Ukupno je susret produžen za 10 minuta, a u sedmoj minuti dodatnog vremena Boljević je poslije gužve zatresao mrežu Sloge. Sudija Marinović je ponišio pogodak, pregledavao se snimak, a nakon VAR provjere gol je poništen, jer je utvrđeno da je Krpić prethodno igrao rukom.

Do kraja je Boljević imao još jedan pokušaj, ali Sloga se spasila i osvojila bod.

Željezničar će poslije reprezentativne pauze gostovati GOŠK-u, dok će Sloga dočekati Široki Brijeg.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo