4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

01.09.2024 / 12:08 Crna hronika - Vijesti na licu mjesta

Tuga obavila Gradačac: Ispovijest komšinica ubijene žene

Tuga obavila Gradačac: Ispovijest komšinica ubijene žene
Foto: VIjesti.ba

Reporter Vijesti.ba danas se nalazi u Gradačcu u mjestu Požarike, gdje se sinoć dogodilo stravično ubistvo starije žene.

Jedna od komšinica, Derviša Mujčinović, koja je govorila za medije kazala je kako su svi u naselju potresni.

"Neočekivano, nismo mogli da zamislimo da će se ovo ikada dogoditi, ali desilo se. Mi komšije smo potreseni, nismo očekivali da će se nešto ovako dogoditi u našem mirnom naselju. Mada u Gradačcu se često dešavaju različite stvari, ovako nešto nismo očekivali kod nas," rekla je Derviša.

Ona je ispričala i detalje sinoćnjeg ubistva.

"Ja sam bila u susjednoj kući i pila sam kafu, onda je došla policija. Ja sam krenula gore za policijom, kada mi je jedan momak rekao da se vratim, jer je gore bilo ubistvo. Onda sam vidjela ženu kako leži na asfaltu. Policija me je pitala da li znam neku stariju ženu koja hoda sa štakom. Rekla sam da znam jednu ženu koja hoda svaku večer sa unukom, ali ne znam da li je to ona. Zatim su me pitali da li smijem da vidim? Onda sam u pratnji policajca i hitne pomoći, otišla da vidim da li poznajem tu ženu. Dok sam došla, po odjeći sam poznala ko je žena i rekla sam policajima gdje je kuća njenog muža", ispričala je ona.

Komšinica ubijene Hazime koja je željela ostati anonimna je također dodala da su scene sa lica mjesta bile jezive.

“Mi smo išli da pokušamo izvršiti prepoznavanje žene, ali je bilo nemoguće jer je cijelo lice bilo prekriveno krvlju. Samo se po odjeći moglo prepoznati o kome se radi. Ispred ove škole se godinama okupljaju narkomani, alkoholičari i sva ostala bagra, bilo je pitanje kada će se nešto desiti. Mi godinama živimo u strahu, prijavljivali smo sve policiji”, ispričala je ona Vijesti.ba.

Uviđaj je sinoć na mjestu događaja u Požarikama kod Gradačca obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima OKP PU Gradačac i SKP MUP-a TK.

M.S (33) iz Gradačca koji je lišen slobode je osumnjičen da je najvjerovatnije koristeći željeznu šipku i betonski blok nanio povrede u predjelu glave starijoj ženi, H.H (74) iz Gradačca, te je od posljedica povređivanja žena preminula”, navode iz Uprave policije.

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminule, te naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičene osobe.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo