9°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

21.08.2024 / 16:31 Svijet - Još četvero nestalih

Pronađena dva tijela s potonule jahte kod Sicilije

Pronađena dva tijela s potonule jahte kod Sicilije
Foto: Profimedia
Ronioci su pronašli dva tijela tokom potrage za šestero nestalih koji su bili na superjahti koja je potonula uz obalu Sicilije, javljaju italijanski mediji.

Britanski tehnološki milijarder Mike Lynch i njegova kći među onima su koji se vode kao nestali nakon što se jahta Bayesian pokvarila od posljedica udara tornada u ponedjeljak ujutro, piše Sky News.

Na brodu su bile 22 osobe, od kojih je 15 spašeno - uključujući Britanku Charlotte Golunski i njenu jednogodišnju kćer Sofiju. Tijelo kuhara s jahte Recalda Thomasa već je izvučeno iz mora, potvrdila je italijanska obalna straža za Sky News.

Ronioci su tražili preživjele u nadi da bi neki mogli biti zarobljeni u zračnim džepovima unutar broda, ali stručnjaci vjeruju da su male šanse da je neko ostao živ.

Osim Lyncha i njegove kćeri Hannah, ostali koji se vode kao nestali su Jonathan Bloomer, predsjednik Hiscoxa i Morgan Stanley Internationala, i njegova supruga Judy Bloomer, te Chris Morvillo, partner u Clifford Chanceu, i njegova supruga Neda Morvillo.

Ronioci lokalne vatrogasne službe danas poslijepodne su na mjestu brodoloma ulazili u more s bakljama pričvršćenima na pokrivala za glavu.

Na mjestu događaja bio je i policijski čamac, a iznad njih je lebdio helikopter.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo