5°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

21.08.2024 / 13:22 Crna hronika - Stravičan zločin

Svi detalji horora u Sanskom Mostu: Djeca iskakala kroz prozore!

Svi detalji horora u Sanskom Mostu: Djeca iskakala kroz prozore!
Foto: RTV Sana/Vijesti.ba

Danas je Bosnu i Hercegovinu potresla stravičan tragedija, u masakru u Gimnaziji u Sankom Mostu ubijene su tri osobe a napadač je pokušao samoubistvo.

Naime, kako je za Vijesti.ba potvrđeno iz MUP USK oni su u 10:15 h. dobili dojavu da je na lokaciji Gimnazije u Sanskom Mostu došlo do upotrebe vatrenog oružja.

“Ubijena su tri uposlenika škole, napadač je pokušao sebi oduzeti život, zadobio je teške tjelesne povrede te je upućen na UKC Banjaluka", rečeno je iz MUP USK.

Napadač Mehmed Vukalić koji je zaposlen kao domar u Gimnaziji je danas došao u školu naoružan automatskom puškom. Prema izjavama očevidaca on se kroz hol škole kretao naoružan, te nije pucao nasumično već je hladnokrvno tražio svoje žrtve.

Zatim je prvo ubio direktora Nijaza Halilovića koji je bio SDP-ov vijećnik u Sanskom Most i sekretarku škole Nisvetu Kljunić, te nešto kasnije profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Nakon čega je pokušao presuditi sebi hicem u prsa, ali je preživio te je nakon dolaska Hitne pomoći prevezen na UKC Banjaluka.

Kako Vijesti.ba nezvanično saznaju za vrijeme pucnjave u školi su se nalazilo i nekoliko učenika, koji su tu bili zbog termina popravnih ispita. Oni su kada su začuli pucnjavu iskočili kroz prozore i udaljili se od škole.

Prisutni uposlenici škole su kontaktirali policiju i hitnu pomoć, koji su došli da lice mjesta. Također prema nezvaničnim informacijama dvije osobe su bile mrtve na licu mjesta, dok je jedna žrtva davale znakove ali je ubrzo podlegla povredama.

Motiv za ovaj nezapamćeni zločin u gradu na Sani su od ranije nesuglasice između napadača i žrtava. Naime, ubijeni zaposlenici škole su bili dio komisije koja je suspendovala napadača.

Prema zadnjim poznatim informacijama iz UKC RS napadač je pri svijesti i trenutno su toku dijagnostičke procedure.

"Pacijent je dovezen u Urgentni centar UKC RS sa prostrelnom ranom grudnog koša. Pacijent je svjestan i trenutno su dijagnostičke procedure u toku, te je planiran operativni zahvat. Sve dalje prognoze su krajnje preuranjene", naveli su iz UKC RS za Vijesti.ba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo