7°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

20.08.2024 / 11:51 Galerije - SFF

Novinarima Sarajevo Film Festivala organizovana turistička tura u Sarajevu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom organizirala je turističku turu za novinare iz regiona koji prate ovogodišnje, 30. izdanje sarajevske filmske smotre.

Novinari su osim bogatih filmskih sadržaja imali priliku upoznati Sarajevo kroz koje ih je proveo turistički vodič, pružajući im zanimljive informacije o gradu i njegovoj kulturi, historiji, gastronomiji, te brojnim dojmljivim i atraktivnim sadržajima u centralnom dijelu grada i bogatoj baščaršijskoj jezgri.

Turistička tura s novinarima počela je od Narodnog pozorišta u Sarajevu, a zatim su Titovom ulicom stigli do Vječne vatre, kroz Ferhadiju obišli Sabornu crkvu u Sarajevu, te su kroz Štrosmajerovu ulicu stigli do Katedrale srca Isusova, a nakon mjesta susreta Istoka i Zapada i do Muzeja Jevreja Bosne i Hercegovine. Šetnja je nastavljena Baščaršijom, posjetom Gazi Husrev-begovoj džamiji, prema Sebilju, zatim kroz tradicionalne ulice Kazandžiluk, a potom i Bravadžilukom prema Muzeju Sarajevo 1878-1918 i završila na Latinskoj ćupriji.

„Ovo je tura za pamćenje, grad sa neiscrpnim sadržajima u koji ćemo se ponovo vratiti“ - zajednički je dojam novinara nakon obilaska samo jednog dijela sarajevske turističke destinacije.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo