14.08.2024 / 09:02 Obrazovanje - Dario Stanković

Univerzitet u Banjoj Luci objavio konkurs za drugi upisni rok, najviše slobodnih mjesta na medicini

Univerzitet u Banjoj Luci objavio konkurs za drugi upisni rok, najviše slobodnih mjesta na medicini
Foto: Arhiv
Univerzitet u Banjoj Luci objavio je danas konkurs za upis studenata u drugom upisnom roku, a za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija ima mjesta za 876 studenata, od kojih 481 može biti upisano na budžet, 126 na samofinansiranje, te 232 stranih i 37 vanrednih studenata.

Viši stručni saradnik za odnose sa javnošću Univerziteta u Banjoj Luci Dario Stanković izajvio je za Fenu da će prijave za upis trajati od 26. do 30. augusta, dok se prijemni ispiti polažu 2. septembra.

Na Univerzitetu u Banjoj Luci prijava kandidata na prvi ciklus studija na sve članice može se obaviti i elektronskim putem na portalu upis.unibl.org.

- Na Akademiji umjetnosti prijemni ispit u drugom roku traje od 2. do 6. septembra, dok je upis primljenih kandidata planiran od 9. do 13. septembra - rekao je Stanković.

Drugi upisni rok organizuju fakulteti/Akademija umjetnosti na kojima je ostalo slobodnog mjesta nakon sprovedenog prvog upisnog roka.

Nakon prvog upisnog roka ostalo je slobodnih mjesta na fakultetima: Akademija umjetnosti (29), Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet (50), Ekonomski fakultet (33), Elektrotehnički fakultet (55), Mašinski fakultet (76), Medicinski fakultet (208), Poljoprivredni fakultet (21), Pravni fakultet (23), Prirodno-matematički fakultet (112), Rudarski fakultet (23), Tehnološki fakultet (28), Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta (16), Fakultet političkih nauka (47), Filozofski fakultet (46), Filološki fakultet (93) i Šumarski fakultet (16).

- Budući studenti se bili najviše zainteresovani za upis na Fakultet bezbjednosnih nauka, Medicinski fakultet, Akademiju umjetnosti, Psihologiju na Filozofskom fakultetu, Elektrotehnički fakultet, Arhitekturu na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, ali i mnoge druge studijske programe, odnosno fakultete Univerziteta - naglašava Stanković.

On dodaje da je ove godine veće interesovanje i za upis na Poljoprivredni i Rudarski fakultet.

- Univerzitet u Banjoj Luci je zadovoljan prvim upisnom rokom - zaključio je Stanković u izjavi za Fenu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo