13.08.2024 / 22:28 Fudbal - Stižu iz Bayerna

Manchester United u isto vrijeme predstavio dva velika pojačanja

Manchester United u isto vrijeme predstavio dva velika pojačanja
Foto: X
Holandski defanzivac Matthijs de Ligt i njegov marokanski kolega Noussair Mazraoui novi su igrači Manchester Uniteda, objavio je engleski fudbalski velikan.

Dosadašnji fudbaleri njemačkog Bayerna u ponedjeljak su doputovali u Manchester na završne pregovore, a dan kasnije s Old Trafforda je pušten "bijeli dim".

Iako klubovi nisu objavili financijske detalje, njemački i engleski mediji navode kako će Manchester United platiti Bavarcima oko 50 miliona eura.

Na njihovom dolasku insistirao je Unitedov menadžer, Holanđanin Erik ten Hag koji je obojicu vodio u Ajaxu. Sunarodnjaka je trenirao dvije, a Marokanca četiri godine.

"Erik ten Hag je oblikovao rane faze moje karijere, tako da on zna kako izvući najbolje iz mene i jedva čekam ponovno raditi s njim," rekao je De Ligt za klupsku stranicu Uniteda.

"Znam šta je potrebno za uspjeh na najvišoj razini i odlučan sam to pokazati u ovom posebnom klubu," dodao je De Ligt koji je iz Ajaxa 2019. preselio u Juventus, a tri godine kasnije je otišao u Bayern, dok je Mazraoui iz Ajaxa direktno preselio u Munchen 2022. godine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo