13.08.2024 / 13:30 Ostali sportovi - Video

Legendarni srbijanski vaterpolista odbio pružiti ruku Vučićevom političaru

Legendarni srbijanski vaterpolista odbio pružiti ruku Vučićevom političaru
Foto: Screenshot

Vaterpolisti Srbije osvojili su novo zlato na Olimpijskim igrama u Parizu nakon čega im je skupa sa drugim olimpijcima upriličen spektakularni doček pred 40 hiljada ljudi.

Dio te ekipe je i 30-godišnji Dušan Mandić koji je nakon večerašnjeg prijema u Skupštini apsolutni hit. Odbio je pružiti ruku gradonačelniku Aleksandru Šapiću.

Aleksandar Šapić apsolutna je legenda vaterpola. Radi se o čovjeku koji je jedan od najvećih vaterpolista ikad i koji iza sebe ima vrhunske rezultate.

Međutim, ulaskom u politiku 46-godišnjak je izgubio brojne prijatelje. Sada pored njega prolaze da se i ne rukuju s njim, a razloga za to je bezbroj.

Šapić je večeras imao obraza na prijemu vaterpolista Srbije da pruži ruku Dušanu Mandiću, čovjeku kojem je pokušao uništiti karijeru. Ovaj ga je hladnokrvno ignorisao.

Jedan od najboljih srpskih vaterpolista, odstranjen je iz Šapićevog kluba Novi Beograd. Objašnjenje je bilo da nije na dovoljnom nivou da bi igrao, ali iza svega je stajao upravo Šapić.

Mandić je kao kapiten ostao u čudu, pa se potom oglasio i rekao je kako je razočaran svim što se dešavalo.

"Moj nekadašnji drug Živko Gocić mi je pred cijelim timom saopštio da više nisam dio tima, da mi nije dozvoljeno da treniram. Konkretan razlog za tako nešto nije postojao."

Za mnoge je potez reprezentativca Srbije herojski. Šapić otkako je na vlasti, po mnogima, ne radi u službi građana i ovo mu je sigurno veliki šamar.

Mandiću je zlato u Parizu treće uzastopno s reprezentacijom Srbije, a ima i bronzu iz 2012. godine. U karijeri još nastupao za Pro Recco, Partizan i Primorac iz Kotora odakle je rodom.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo