10.08.2024 / 08:08 Fudbal - Dvije utakmice

Danas počinje 2. kolo Wwin lige, derbi u Mostaru

Danas počinje 2. kolo Wwin lige, derbi u Mostaru
Foto: FK Željezničar
Danas će biti odigrane dvije utakmice drugog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Program od 18:45 otvaraju Sloboda i Posušje. Na Tušnju se očekuje neizvjestan duel, ali i dobra posjeta na stadion s obzirom da su se navijači Slobode zaželjeli gledanja svog tima u eliti nakon prošle sezone provedene u Prvoj ligi Federacije.

Za razliku od Posušja, koje je sezonu otvorilo pobjedom (Igman 1:0), Sloboda je u startala porazom od Sarajeva rezultatom 3:1 i danas će imati ambiciju da upiše prve bodove.

Glavni sudac utakmice će biti Petrović Dragan iz Banjaluke.

Od 21 sat igra se derbi kola u kojem se sastaju Velež i Željezničar. Obje ekipe u ovaj meč ulaze s gorkim okusom nedavnih poraza, ali i sa brojnim promjenama u igračkom kadru u odnosu na njihov posljednji međusobni duel.

Veležu će ovo biti prvi meč u novoj sezoni Wwin lige jer je utakmica prvog kola protiv Borca odgođena, dok je Željezničar na premijeri poražen od Širokog Brijega sa 1:0 i to pred svojim navijačima. U Veležu su još uvijek uzdrmani porazom 5:1 i eliminacijom od andorskog Intera, pa se večeras žele iskupiti.

Velež i Željezničar su u prošlosti odigrali veliki broj utakmica, a zanimljivo je da je u sva tri prošlosezonska duela slavio Velež i to identičnim rezultatom 1:0.

Meč Velež - Željezničar će suditi Haris Halkić iz Sanskog Mosta.

Obje utakmice će biti u direktnom prenosu na Areni 1 Premium, a kao i sve u ovom kolu, započet će minutom šutnje u čast tragično nastradalog Dženana Uščuplića.

Preostale utakmice drugog kola Wwin lige: Radnik - Široki Brijeg (nedjelja, 18:45), GOŠK - Zrinjski (nedjelja, 21) i Sloga - Sarajevo (ponedjeljak, 17:30).


(Vijesti.ba)

Izdvajamo