5°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

07.08.2024 / 16:14 BiH - Oproštajna poruka

Kolege se oprostile od Almedine Imširović: 'Spavaj, svilo bosanska…'

Kolege se oprostile od Almedine Imširović: 'Spavaj, svilo bosanska…'
Foto: Vijesti.ba / Ilustracija

Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo uputio je emotivnu oproštajnu poruku kolegici iz MUP-a KS koja je jutros izvršila samoubistvo.

“Sa bolom i nevjericom smo primili vijest da je mlada policijska službenica Uprave policije MUP-a Kantona u jutarnjim satima izvršila samoubistvo. Ovom prilikom Sindikat izražava riječi sućuti porodici stradale policijske službenice i ujedno upućuje apel svim svojim članovima ali i ostalim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima Kantona Sarajevo, da niko, ništa i nikakva životna situacija, nisu vrijedni da bi se oduzeo život sebi ili nekome drugom.

Zato, policajci, šalterski, službenici i drugi službenici u organu uprave Kantona Sarajevo, a posebno Uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, trebaju između sebe da komuniciraju, razmjenjuju stavove i mišljenja i da se drže zajedno”, navode iz Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

Iz sindikata podsjećaju da su prije godinu dana zahtijevali da se službenicima osigura obavezna psihoterapija, na što se, ističu, oglušio ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

“Spavaj, Svilo bosanska…”, poručuju kolegici.

Ranije su se od nje oprostili i članovi ŽRK Ilidža, dok je Katica izjavio kako je ovo najteži dan otkako je on na poziciji ministra.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo