14°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

04.08.2024 / 12:26 Politika - Video

Drama u Zenici: Kasumović napao vijećnika Škalju!?

Drama u Zenici: Kasumović napao vijećnika Škalju!?
Foto: Facebook

Na Mošćanici kod Zenice su ovog vikenda održani X međunarodni folklorni susreti “Mošćanica fest 2024”.

Nažalost, događaj je u drugi plan gurnuo incident, naime Namir Škaljo, vijećnik u GV Zenica obznanio je šta se događalo u trenucima kad je, sasvim slučajno, dio incidenta zabilježila i kamera koja je radila LIVE prijenos događaja, piše zenicablog.

- Gradonačelnik Fuad Kasumović mi sinoć više puta opsovao mrtvu majku i fizički prijetio. Sinoć, neposredno pred početak manifestacije Mošćanica fest 2024. na sportskom igralištu na Mošćanici sam doživio veliku neprijatnost od strane gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića. Naime, isti mi je prišao ničim izazvan, a zatim mi se obratio riječnikom kočijaša pri čemu mi je više puta opsovao mrtvu majku i više puta mi uputio prijetnje da se neću dobro provesti ako nastavim da radim to zbog čega mi je prijetio, kaže Škaljo i nastavlja:

Gradonačelnik Fuad Kasumović mi sinoć više puta opsovao mrtvu majku i fizički prijetio Sinoć, neposredno pred početak...

Posted by Namir Škaljo on Nedjelja, 4. avgust 2024.

- Nije mi uopšte rekao šta je to konkretno zbog čega je na javnom mjestu ispoljio ove, njemu inače svojstvene, ali za funkciju gradonačelnika krajnje neprimjerene reakcije. Nije valjda bio u stanju da mi kaže zbog čega mi psuje i prijeti, jer mu je želja bila da, po ko zna koji put nekoga uvrijedi, da nekome zaprijeti. Vjerovatno uz nadu da će se taj neko njega prepasti.

Mene zastrašiti sigurno neće ničim. Naprotiv, psovanjem mrtve majke i prijetnjama mi je dao samo još jedan razlog da obavljam svoju dužnost vijećnika i radim u korist zajednice. Možda on misli da mi živimo u društvenom uređenju koje se zove f(e)udolizam, pa da on ima pravo raditi šta hoće i kako hoće, a da na to niko ne smije ukazati. Evo ja smijem i tek ću sada to početi raditi sa još većim žarom i motivima. Na kraju, da neko nekome prijeti i psuje se dešava, ali kada to radi gradonačelnik sa pozicije moći onda je to posebno opasno ne samo za pojedinca, nego i za društvo, završava Škaljo.

Kasumović se još nije oglasio o pomenutom događaju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo