14°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

03.08.2024 / 19:29 Politika - Oštra reakcija

Crnadak osudio usporedbu Dodika i Đokovića: Kako možete izjednačiti šampiona s diktatorom?

Crnadak osudio usporedbu Dodika i Đokovića: Kako možete izjednačiti šampiona s diktatorom?
Foto: Vijesti.ba

Mislio sam oćutati SNSD zlobu i bezobrazluk ovih dana kada se prisjećamo žrtava Oluje, ali kad čujete Radovana Kovačevića iz SNSD to je jednostavno nemoguće, poručio je Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini RS.

Naime Crnadak je reagovao na izjavu SNSD-ovog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovana Kovačevića, koji je rekao da je Milorad Dodik isto što i Novak Đoković.

- Koliko morate biti izopačeni da izjednačite najboljeg tenisera svih vremena i ponos svih Srba sa jednim diktatorom i muljatorom, koji je svojom politikom unazadio RS za nekoliko generacija??? – pita se Crnadak.

Kaže da bi ga bilo sramota da prećuti sljedeće:

- 1. Đoković je stvarni šampion, zaista najbolji na svijetu, on pobjeđuje pošteno, on ne krade, ne vara, ne potkupljuje, ne prijeti i ne ucjenjuje.

2. Đoković je milioner, kad računate reklamne ugovore vjerovatno i milijarder. Ali, taj novac je donio sa najvećih međunarodnih turnira i od velikih svjetskih brendova. Đoković nije uzeo novac od svog naroda, nije od svog kuma kupio zgradu za 100 miliona i nije preko porodičnih firmi sebi namjestio 1500 tendera iz budžeta.

3. Novak je jedan i jedini, neponovljivi ambasador Srbije i srpskog naroda, osoba sa najvećim pozitivnim doprinosom našem imidžu. On nije pored sebe imao narko konzule, nije poklanjao ukradene poklone, nije svoj narod izolovao i posvađao sa čitavim svijetom.

4. Đoković je nesporna sportska i ljudska gromada, to mu priznaju svi, širom svijeta, on nema potrebu da uzurpira javni tv servis kako bi o njemu pričao bajke, a pljuvao Nadala i Federera – naveo je Crnadak.

Na kraju je postavio pitanje Kovačeviću:

- Kad sve ovo pogledate, ko je tu "ciganija poprilična"? – rekao je Crnadak i dodao:

"Svi mi koji Novaka iskreno volimo i cijenimo njegov ogroman doprinos Srbiji, Srpskoj i našem narodu, koji ga ne zloupotrebljavamo i ne vrijeđamo kad se ugase kamere, želimo mu sreću sutra, da nam još donese i olimpijsko zlato koje svi toliko priželjkujemo", zaključio je Crnadak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo