14°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C

03.08.2024 / 11:15 Fudbal - Veliko bi bio pojačanje

U Zrinjski uskoro stiže igrač Dinama?

U Zrinjski uskoro stiže igrač Dinama?
Foto: X

Igrači Zrinjskog izborili su prolaz u 3. pretkolo Konferencijske lige gdje će igrati protiv Boteva i imaju jako dobru priliku da izbore i play-off za grupnu fazu ovog takmičenja.

Iako su u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige u Mostaru poražen sa 1:0 od Brava, u revanšu koji je odigran u Sloveniji nogometaši Zrinjskog izborili su prolaz dalje.

Kako stoje stvari Zrinjski će ubrzo dobiti još jedno sjajno pojačanje, a radi se o nogometašu Dinama iz Zagreba Petru Bočkaju.

Svima je jasno da Bočkaj nije u planovima trener Dinama Sergej Jakirovića, te je već neko vrijeme u potrazi za novim klubom.

Bio je veoma blizu odlaska u Tursku, tačnije u tamošnji Gazientep i praktično je sve dogovoreno, ali je sve propalo zbog povrede pred odlazak u Tursku.

Sada se ipak pojavila informacija da bi Bočkaj narednu sezonu mogao provesti na posudbi i to u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Naime, Zrinjski je navodno otvorio pregovore sa Dinamom oko dolaska Bočkaja na posudbu, a jasno je da bi sam nogometaš imao mnogo prostora za igru u narednoj sezoni.

Tako bi narednu sezonu mogao iskoristiti kao pripremu za novi izlazni transfer iz Dinama koji toliko želi.

Prošlu sezonu Bočkaj je proveo u redovima kiparskog Pafosa, a da li će naredne sezone nositi dres Zrinjskog ostaje da vidimo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo