02.08.2024 / 15:50 BiH - FHMZ

U BiH sutra pretežno oblačno i vruće, mogući kratkotrajni pljuskovi

U BiH sutra pretežno oblačno i vruće, mogući kratkotrajni pljuskovi
Foto: Arhiva / Vijesti.ba
U Bosni je danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 18 stepeni, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 28, Bijeljina 29, Banja Luka, Tuzla i Zvornik 30, Bihać, Doboj, Gradačac, Livno, Sanski Most i Sarajevo 31, Bugojno i Prijedor 32, Trebinje 33, Neum 34, Zenica 35 i Mostar 38 stepeni.

Sutra u Bosni jutro pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i dio prijepodneva, a moguća je i pojava grada. U Hercegovini sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti poslijepodne, što može uvjetovati slab lokalni pljusak. Vjetar slab veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stepeni.

U Sarajevu, prijepodne pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo