01.08.2024 / 19:17 Fudbal - Zasluženo!

Uvjerljivom pobjedom protiv Slovenaca Zrinjski osigurao prolaz dalje

Uvjerljivom pobjedom protiv Slovenaca Zrinjski osigurao prolaz dalje
Foto: HŠK Zrinjski
Zrinjski ostaje na eurosceni. Bh. predstavnik je u gostima pobjedio slovenački Bravo sa 1:3 te tako izborio plasman u treće pretkolo Konfernecijske lige. Plemići su odigrali sjajan meč te s obzirom na prikazano zasluženo su prošli dalje.

Teški uslovi za igru zbog obilne kiše te 0:1 iz prvog meča nisu pokolebali Zrinjski u naumu da "pokori" Ljubljanu te prođe dalje što su na kraju i uspjeli, javlja SportSport.

U odnosu na prvi meč u Mostaru Mario Ivanković je napravio nekoliko izmjena u startnoj postavi. Priliku od prve minute između ostalih su dobili Jakovljević, te novajlije Mlinar, Topić i Posavec.

Zrinjski je utakmicu ušao s napadačkim gardom te je na vrijeme stigao do vodstva pošto je Mulahusejnović zabio za vodstvo te odušljenje nekoliko stotina navijača iz Mostara.

Ipak, slovenačkom predstavniku nije dugo trebalo da se vrati. Pet minuta kasnije lopta je prošla između Jakovljevića i Barišića, a Tučić je mirno matirao Marića.

Uslijedio je nešto bolji period domaćina, imali su prilika i da povedu, ali kako se bližio kraj prvog dijela Plemići su postali opasniji. Ivančić je iz slobodnjaka šutirao pod prečku, a Ćuže je pogodio stativu.

Osvajač Kupa BiH maksimalno napadački počinje drugo poluvrijeme. Bravo je bio primoran da se brani, a odabrana domaćina je popustila u 66. minuti kada Plemići ponovo zabijaju.

Nakon ubačaja iz prekida s desne strane, iskusni Jakovljević se našao na pravom mjestu te je nekako uspio zatresti mrežu te vratiti stvari na početak.

Zrinjski se nije predavao, nastavio je pritiskati tražeći treći gol koji je stigao u 80. minuti. Lijepo je iz slobodnjaka sa 20-ak metara zabio Mlinar za velikih 3:1.

U samom finišu meča Poplatnik je imao priliku da zabije drugi gola te odvede meč u produžetak, ali nakon prethodne odbrane Marića Slovenac nije zabio sa pet metara.

Na kraju je ostalo 3:1 za Zrinjski koji sada čeka narednog protivnika. Plemići će u trećem pretkolu igrati protiv poraženog u duelu kvalifikacija za Europa ligu između Panathinaikosa i Boteva.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo