01.08.2024 / 15:49 Ostali sportovi - Angela Carini

Oglasila se bokserka iz Italije: Ovo za mene nije poraz, udarci su bili prejaki

Oglasila se bokserka iz Italije: Ovo za mene nije poraz, udarci su bili prejaki
Foto: X
Italijanska bokserka Angela Carini danas je predala meč protiv Imane Khelif, alžirske predstavnice koja je biološki muškarac.

Bila je to vrlo neravnopravna borba koja je trajala tek 40-ak sekundi. Angela Carini je odlučila predati meč nakon prva dva snažnija udarca koja je primila, uz obrazloženje kako je "nemoguće da takve udarce plasira žena".

Carini se potom potpuno emotivno slomila, a sada se prvi put oglasila za javnost.

"Ovo za mene nije poraz. Biti ovdje, proći kroz ove konopce, to je čast. Ja sam sucima niko i nemam ništa protiv moje protivnice. Imala sam zadatak koji sam izašla izvršiti. Nisam uspjela, a sve što se događalo prije meča nije imalo utjecaja na mene", rekla je Carini.

Italijanska Gazzetta dello Sport piše da je Carini doživjela nervni slom nakon poraza, iako to ona nije htjela priznati.

"Borila sam se kao ratnik, ali čak i ratnici se nekad predaju. Kad je bitka gotova, zabiju svoj meč u zemlju, s ponosom i časti. To je ono što sam ja napravila. Nisam odustala. Samo sam rekla samoj sebi da ovo nije moj trenutak. Moram to prihvatiti i krenuti dalje. Nakon smrti mog oca ničega se ne bojim", dodala je.

"Ušla sam u ring i pokušala sam se boriti, željala sam pobijediti. Primila sam dva udarca u nos i nisam više mogla disati, jako me je boljelo. Bilo je to nešto što u godinama bavljenja boksom nikad nisam osjetila. Otišla sam do trenera Renzinija, s hrabrosti i zrelosti sam rekla da ne mogu više", kratko je objasnila Carini.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo