13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

25.07.2024 / 22:49 Fudbal - Konferencijska liga

Sarajevo na ispunjenom Koševu propustilo savladati lošu i bezopasnu Trnavu

Sarajevo i Spartak Trnava odigrali su meč bez pogodaka (0:0) u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige.

S obzirom na sve prikazano u večerašnjem susretu, Bordo tim itekako ima za čime žaliti jer je Spartak večeras bio potpuno bezopasan.

Sarajevo bolje otvara utakmicu i već u petoj minuti dolazi do prve velike šanse. Kyeremeh je zaobišao golmana Trnave i iskosa šutirao, lopta je zaustavljena skoro na gol liniji.

Nova šansa za Sarajevo stiže u 22. minuti preko Guliashvilija. Šutirao je Gruzijac iskosa, ali golman Spartaka odbija u korner.

U 24. minuti, dvije nevjerovatne prilike za Sarajevo. Golman Spartaka Frelih se poigravao, Kyeremeh ukrao loptu i pogodio stativu na prazan gol. Potom se lopta odbila do Čatakovića, čiji je udarac zaustavio jedan igrač Spartaka na gol liniji. Čudo je kako Sarajevo sada nije došlo do vodstva.

U 37. minuti, nova stopostotna šansa. Guliashvili iz idealne pozicije šutira prizemno, ali sjajno je to odbranio golman Spartaka.

Sarajevo je u prvom poluvremenu apsolutno zaslužilo da vodi sa barem jednim golom razlike, ali su gosti sačuvali svoju mrežu.

I u nastavku utakmice, slična slika na terenu. Sarajevo je bilo mnogo bolji tim, ali nije imalo ni blizu toliko prilika kao u prvom dijelu igre. Treba izdvojiti pokušaj Renana Oliveire u 75. minuti, ali je Brazilac šutirao preko gola.

Do kraja utakmice, Spartak je bio fokusiran na čuvanje svog gola i u tome je uspio. Ostalo je 0:0, što je rezultat kojim Slovaci definitivno mogu biti zadovoljni s obzirom na prikazanu igru. 

Treba istaći da je utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase prema zvaničnim podacima pratilo 26.756 gledalaca, što je posjeta koja odavno nije zabilježena na našem najvećem stadionu.

Revanš meč Sarajeva i Spartaka igra se sljedećeg četvrtka u Trnavi s početkom u 20:30 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo