13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

25.07.2024 / 08:21 Košarka - Nije mu lako

Žustar doček za NBA zvijezdu u Francuskoj: 'Vrati pasoš...'

Žustar doček za NBA zvijezdu u Francuskoj: 'Vrati pasoš...'
Screenshot: YouTube

Nakon što je reprezentacija SAD-a stigla u Lille na Olimpijske igre 2024., Joel Embiid se našao na meti kritika zbog svoje odluke da igra za američku, a ne za francusku reprezentaciju.

Vrijeme se odbrojava do početka Olimpijskih igara 2024. u Parizu pa je tim SAD-a stigao u Lille, gdje će se održati grupna faza turnira za najbolje košarkaše. Čim je ekipa Stevea Kerra stigla u francuski grad, dočekali su ih navijači, a mnogi su posebno željeli da vide LeBrona Jamesa ili Stepha Curryja, dok je na metio bio centar Joel Embiid.

"Vrati pasoš" i "Trebao si igrati za Francusku", skandirali su domaći navijači Embiidu, koji je odlučio da nastupa za Sjedinjene Države, a mogao je da bira između Kameruna i Francuske.

Prije više od godinu dana Embiid je izabrao za koju reprezentaciju će igrati. Embiid je rođen u Kamerunu, no ima trostruko državljanstvo. Predsjednik francuskog košarkaškog saveza Jean-Pierre Siutat krajem septembra prošle godine dao mu je ultimatum prema kojem je morao izabrati reprezentaciju do 10. oktobra.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo