13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

25.07.2024 / 07:43 Fudbal - Konferencijska liga

Sarajevo večeras na Koševu traži pobjedu protiv Spartaka iz Trnave

Sarajevo večeras na Koševu traži pobjedu protiv Spartaka iz Trnave
Foto: FENA

Nakon što su u 1. pretkolu Konferencijske lige izbacili Aktobe, Sarajevo večeras na Koševu traži pobjedu protiv Spartaka iz Trnave.

Možda je mala prednost Spartaka to što revanš utakmicu igraju kod kuće jer će Sarajevo u prvoj utakmici bez mnogo kalkulacija krenuti po pozitivan rezultat, ali upravo to može biti i snaga domaćeg tima.

Ako uzmemo u obzir da su iz domaćeg tabora u prodaju pustili čak 30 hiljada karata i da očekuju veliku podršku sa tribina onda je jasno i da se očekuje pozitivan rezultat i pobjeda večeras na domaćem terenu.

U salonu "Svetozar Vujović" medijima se obratio šef stručnog štaba tima sa Koševa Zoran Zekić, koji je najavio prvi duel drugog pretkola Konferencijske lige protiv predstavnika Slovačke.

"Pozdravljam sve, čuli ste u uvodu sve što znamo. Sutra je bitna utakmica, svi smo uzbuđeni, što može biti dobro, ali moramo biti mirne glave i iskoristiti sve naše prednosti", rekao je Zekić i nastavio:

"Živo me zanima kako ćemo sutra reagovati u svakom segmentu nogometne igre. Imamo još jedan dan za pripremiti. Spartak je jako ozbiljna ekipa, imaju kontinuitet."

Atmosfera na Koševu?

"Mnogi prijatelji su došli, bili su oduševljeni atmosferom na Koševu, to je nešto nevjerovatno, nekim je žao što ne znaju navijačke pjesme Sarajeva."

Igra u sutrašnoj utakmici?

"Moramo biti agresivni, moramo gledati rezultat, ima još detalja s kojim nisam zadovoljan, sve su to nijanse, ali danas ti detalji i odlučuju da li ćeš pobijediti ili ne. Svaka utakmica nosi svoje, moramo imati negdje u glavi da se igraju dvije utakmice. Ovisi nešto i o protivniku kojeg respektujem, ali vjerujem u svoju ekipu", poručio je.

Ono što će biti problem za FK Sarajevo i Zekića večeras jeste da kapiten Đuričković ima crveni karton iz utakmice protiv Aktobea i njega večeras nema na raspolaganju treneru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo