24.07.2024 / 10:59 Fudbal - Uoči utakmice

Kako je Spartak opisao Sarajevo: Nacionalni ponos, bogata historija...

Kako je Spartak opisao Sarajevo: Nacionalni ponos, bogata historija...
Foto: FK Sarajevo
Na zvaničnoj stranici Spartaka iz Trnave objavljen je članak u kojem Slovaci predstavljaju FK Sarajevom, svog sljedećeg protivnika u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Bit će ovo drugi put u historiji da se sastaju ova dva tima, a Sarajevo je 2009. u pretkolu Evropske lige slavio protiv ekipe iz Trnave u dvomeču sa ukupnim rezultatom 2:1.

Spartak iz Trnave je na svojoj zvaničnoj stranici predstavio FK Sarajevo, a jedan od podnaslova je “bogata historija i nacionalni ponos”.

“Klub duge historije i tradicije osnovan je 1946. godine i jedan je od najuspješnijih fudbalskih klubova u historiji Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije. Domaće utakmice igra na stadionu Asim Ferhatovič – Hase kapaciteta preko 35.000 gledatelja. Stadion je izgrađen i pušten u rad 1947. godine", navodi se, između ostalog, na stranici Spartaka.

U najavi utakmice Slovaci posebno ističu podatak da je na utakmici Sarajeva protiv Aktobea bilo 21.000 gledalaca.

“Jednako dobru posjetu možemo očekivati ​​i u četvrtak protiv naše ekipe, što je težak start u novoj evropskoj sezoni. Veliko nam je zadovoljstvo što crveno-crnih boja na tribinama neće nedostajati, a naši navijači pripremaju organizovanu podršku klubu u Sarajevu".

Iz Spartaka su također istakli ime Hamze Čatakovića, kojeg smatraju jednom od najvećih prijetnji po svoj gol jer ga dobro poznaju.

"Među najopasnijim igračima je Hamza Čataković, koji je svojevremeno igrao u Slovačkoj, a u prošloj sezoni Premijer lige postigao je 17 golova".

Utakmica između Sarajeva i Spartaka igra se u četvrtak u 21:00 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo