13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

23.07.2024 / 16:22 Regija - Žestoka rasprava

Haos u Skupštini zbog litija: Napravili ste od Srbije javnu kuću

Haos u Skupštini zbog litija: Napravili ste od Srbije javnu kuću
Foto: Nova.rs
Zastupnik u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta (EU) je simbolično pocijepao tekst Memoranduma o kritičnim sirovinama potpisanim između Srbije i EU na današnjoj sjednici.

Tvrdi da o kopanju litijuma neće odlučivati njemački kancelar Šolc. Pokušao je i da pusti na telefonu raniji snimak Ane Brnabić i ušao u duel s njom, pa je potom samo citirao njene riječi da je projekat kopanja litijuma Jadar gotov.

"Što lažete građane Srbije?“, pitao je Jovanović, dodajući gledam vas, i čekam da odgovorite, imate li neki problem.

Rekao je „vi ste lažovi i kleptomani, ukrali ste 38.000 narodne inicijative protiv Rio Tinta, dvije godine se mlatimo sa tim, napravili ste od Srbije javnu kuću, svako može da dođe, da plati i da ode s tim što je dobio“.

"Dići će vam se cijela Srbija, kao juče u Valjevu, nećete proći nekažnjeno, pozivam sve ljude da brane Gornje Nedeljice, to je simbol ove zemlje, našli ste da radite ono što nijednom vladaru nije, da raseljavate srpskog seljaka, da Zlatka Kokanovića trpate u maricu, da hapsite seljake koji vas hrane, seljaci u Gornjoj Nedeljici proizvedu milione litara mlijeka da se djeca napoje, držite nam govore o patriotizmu, a to radite, citirate nam Kosovski ciklus, a što gospođo Đedović se ne strpate u kola, povedite svoju djecu, kupite svoju kuću i tamo se naselite, što to ne uradite svi vi?“, rekao je Jovanović Ćuta.


Dodao je, „vi to nećete jer vaše porodice nisu na spisku za raseljavanje, vaše kuće nisu za rušenje, nego su na Dedinju.

"Imam pitanje i za (Igora) Braunovića koji pripada koaliciji SPS, se jasno izjasnio da je protiv, sad vas pitam je ste li za ili protiv, znači protiv ste, vama nije problem da lažete. Šta je Ivice, neki problem, evo ja ću da blokiram prugu, pozivam građane da to isto rade, i da stane u zaštitu svoje zemlje. Znam da ste dali dupe pod kiriju Olafu Šolcu i Kristoferu Hilu, vas nije briga, imam još jedan poziv SPC da se izjasni, da li će stati u svoj narod, ljudi vidimo se na ulici“, poručio je Ćuta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo