14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

22.07.2024 / 22:40 Regija - Ubio petoro ljudi

Novi detalji masakra: Otkriven motiv ubice iz Daruvara?

Novi detalji masakra: Otkriven motiv ubice iz Daruvara?
Foto: Mediji
Hrvatsku, regiju ali i Evropu danas je šokirala vijest o stravičnom masakru koji je jutros oko 10 sati izvršio Krešimir Pahoki (51).

Ovaj penzionisani vojni policajac je u Domu za starije i nemoćne osobe Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru ubio petoro ljudi, a više njih ranio. U bolnici je kasnije preminula i šesta osoba.

Jedna od žrtava bila je i njegova majka, a hrvatski mediji donose vijest da je upravo ona razlog zbog kojeg je Pahoki danas došao u dom i počeo pucati iz pištolja.

Prema još nepotvrđenim informacijama, ubica je u dom za starije došao s objašnjenjem da želi platiti račun za majku, a potom je počeo pucati po djelatnicima i štićenicima doma.

Kako javlja HRT, kao razlog za masakr spominje se sukob osumnjičenog s majkom, koja je navodno imovinu prepisala na vlasnike doma jer je imala premalu mirovinu da bi ga mogla plaćati.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović to nije mogao potvrditi jer je kazao da ne smije iznositi ono što je predmet istražuje, ali je istakao da je počinitelj pronađen u rekordnom roku i uhapšen. Policajcima je za to trebalo samo 12 minuta, rekao je.

Najnovije informacije o ranjenima

Doktor Branko Sudar iz pakračke bolnice, gdje se nalaze ranjeni iz masakra, gostovao je u Dnevniku HTV-a sa najnovijim informacijama o njima.

"Trenutno stanje pacijenata je stabilno. Danas oko 11 sati zaprimili smo šestero pacijenata u hitni bolnički prijem naše bolnice. Četvero pacijenata sa strijelnim ozljedama zaprimljeni su na hirurški odjel, od čega jedna osoba ima prostrjelnu ranu lijeve strane prsišta, dvije osobe imaju strijelne rane lijevog i desnog prsišta i jedna osoba ima strijelnu ranu desne uške, desne aurikule. Svi četvero su operisani i opće stanje u ranom postoperativnom toku je kod svih pacijenata stabilno", rekao je.

Dodao je i kako im je pružena psihološka pomoć.

"Jedna osoba je bila u akutnom stresnom sindromu, što je i za očekivati. Svi su oni pri svijesti, niko nije respiratorno insuficijentan, niko nije u komi. Oni s kojima se može komunicirati već su dobili psihološku pomoć", rekao je doktor Sudar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo