13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

22.07.2024 / 20:00 Zanimljivosti - Foto

Druga dimenzija: Ronioci iz Lukavca fotografisali podvodni svijet u rijekama Sanskog Mosta

Članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca su proteklog vikenda boravili na pripremama u Sanskom Mostu gdje su zabilježili kvalitetne podvodne fotografije vježbajući za predstojeća takmičenja.

Sanski Most ima devet rijeka. Sana, Sanica, Dabar, Zdena, Bliha, Majdanska rijeka, Japra, Sasinka i Kozica. To je bio izazov za lukavačke ronioce.

"Kako bismo se pripremili za nadolazeća takmičenja u podvodnoj fotografiji, odlučili smo da iskoristimo prelijepi ambijent rijeke Sane. Bistrina vode, bogatstvo ribljeg fonda i prelijepi podvodni ambijenti, pružaju savršene uslove za trening podvodnih fotografa. Zahvaljujući prijateljima iz ronilačkog kluba 'Vir-Sana' iz Sanskog Mosta ronili smo na najljepšim lokacijama na rijeci Sani. Krajišnici, osim što su odgovorni ljudi kada je u pitanju ekologija, su svakako i dobri domaćini. Ovim putem se zahvaljujemo našim kolegama roniocima iz prijateljskog nam kluba, koji su se potrudili da nam pokažu sve ljepote Sanskog Mosta i učine naš boravak ugodnim", saopšteno je iz Eko-ronilačke grupe invalida koja je obišla i vodopad rijeke Blihe gdje voda sa 56 metara visine pada niz stijene.

Inače, u Tuzli, na jezeru "Kop" Šićki Brod svake godine se u augustu održava Međunarodno takmičenje u podvodnoj fotografiji. Ronioci iz Lukavca cijelu godinu treniraju da bi spremno dočekali pomenuto nadmetanje u vještinama podvodnog fotografisanja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo