14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

22.07.2024 / 17:21 Fudbal - Kayode Saliman

Zvijezda 09 se pohvalila historijskim transferom: Sretno, Sali!

Zvijezda 09 se pohvalila historijskim transferom: Sretno, Sali!
Foto: Zvijezda 09
Iako je prošle sezone ispala iz Wwin lige, ekipa Zvijezde 09 je u svom kadru imala nekoliko vrlo zanimljivih fudbalera čemu svjedoči i današnji izlazni transfer iz ovog kluba.

Nigerijski ofanzivac Kayode Saliman, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Zvijezde 09, karijeru će nastaviti u Slovačkoj i to u ekipi Podbrezove, šestoplasiranog tima iz prošle sezone u tamošnjoj Nike ligi.

Iz Zvijezde 09 su poručili da je za njihov klub ovo historijski momenat, s obzirom da će prodajom Salimana inkasirati određeno obeštećenje.

"Sa zadovoljstvom želimo da obavjestimo sportsku javnost da je naš Saliman Kayode potpisao profesionalni ugovor na tri godine sa slovačkim FK Železiarne Podbrezová Za pomenuti transfer naš klub će prihodovati obeštećenje koje će biti veliki doprinos u daljem funkcionisanju kluba i razvoju mladih igrača. Našem Saliju želimo puno sreće, a upravi kluba i svim iskrenim navijačima Zvijezde 09 čestitke na istorijskom transferu", istakli su iz Zvijezde 09.

Kayode je u Zvijezdu 09 stigao u ljeto prošle godine iz Zlatibora. Prošle sezone je u Wwin ligi BiH zabilježio 27 nastupa, postigao pet golova i upisao četiri asistencije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo