14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

20.07.2024 / 09:17 Fudbal - Ponuda Barcelone

Olmo ispregovarao nemoguće: Dinamo će zaraditi milione

Olmo ispregovarao nemoguće: Dinamo će zaraditi milione

Španski nogometaš Dani Olmo dobio je službenu ponudu za prelazak u Barcelonu, piše Mundo Deportivo uz navode da je ona u pismenom obliku uručena Olmovim agentima.

Dodaju kako katalonski div njemačkom klubu za Olma nudi 60 miliona eura, a potencijalnom novom igraču ugovor na šest godina. Tako bi se rođeni Katalonac iz Terrasse (nedaleko od Barcelone), mogao vratiti u klub iz kojeg je započeo svoj evropski nogometni put.


Ukoliko koji klub za Danija Olma izdvoji 60 miliona eura, Nijemci bi ostvarili profit od 31 miliona eura. Od tog iznosa Dinamu propada jedna petina, odnosno 6.2 miliona eura.

Dani Olmo se već neko vrijeme pokazuje kao sve bolji igrač, a posebno je zasjao na Europskom prvenstvu u Njemačkoj kada je bio jedan od najboljih nogometaša novih kontinentalnih prvaka.

Trenutni ugovor s Red Bull Leipzigom vrijedi mu do kraja sezone 2026/27. U ugovoru je i klauzula prema kojoj može otići ranije ukoliko zainteresirani klub ponudi za njega barem 60 miliona eura. Rok za aktivaciju klauzule ističe u 20. jula, a izgledno je da bi mu cijena mogla bitno porasti.

Olmo i njegovi agenti su uspjeli dogovoriti ostanak tog iznosa na snazi još nekoliko sedmica, što bi itekako moglo poboljšati njegove šanse da ispregovara svoj prelazak u novi klub. Španci dodaju kako će Olmo već danas temeljito proučavati Barceloninu ponudu. Pišu i kako će zbog pravila financijskog fair-playa Barca Olmu tokom prve godine ponuditi nešto manju zaradu, a zatim bi kasnije trebao dobiti povećanje plaće. Isto su učinili kod transfera Roberta Lewandowskog i Ilkaya Gündogana.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo