14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

18.07.2024 / 19:52 Fudbal - Ko je ovdje amater?

Nezapamćena blamaža: Tim iz Andore do kraja ponizio Velež

Nezapamćena blamaža: Tim iz Andore do kraja ponizio Velež
Foto: Inter Escaldes
Da je ovo jedna od najvećih blamaža u historiji Veleža, govori činjenica da je ovo ekipi iz Andore najefikasnija utakmica u historiji u evropskim takmičenjima i da su ekipu iz Mostara savladali rutinski.

Velež se, slobodno možemo reći, u dvomeču sa andorskim Interom iz Escaldesa ozbiljno poigrao sa svojim imidžom, imenom i tradicijom. U dvije utakmice protiv kluba iz jedne od najlošijih UEFA-inih država članica, Velež nažalost ni po čemu nije pokazao da je bolji od svog protivnika, a nije se loše prisjetiti komentara nakon žrijeba kada su mnogi slavili što su Mostarci izvukli baš "amaterski" Inter.

Inter je nakon 1:1 na Grbavici danas savladao Velež sa čak 5:1 i tako mu sa ukupnih 6:2 nanio težak udarac i još jednom opomenuo sve u BiH da su došla neka druga vremena i da se više ni protiv timova iz Andore ne može unaprijed upisivati pobjeda.

Velež je utakmicu otvorio dobro i promašio je veliku šansu preko Haskića u drugoj minuti. Uslijedio je period bez šansi, a onda u 39. minuti penal za bh. tim. Loptu je namjestio Haskić, ali pogodio je stativu i to je bio početak kraja za Velež u ovom susretu.

Samo pet minuta kasnije, Lopez je zabio za vodstvo od 1:0, da bi dvije minute nakon toga još jednom pogodio za šokantnih 2:0.

Veležov trener Damir Čanadi, koji se očito još nije najbolje prilagodio na novu ekipu, u igru je uveo Oreča, Mujana i Jevtovića. Isplatilo se to već u 53. minuti kada Oreč zabija za smanjenje na 2:1 i prividni povratak Veleža u igru.

Četiri minute nakon toga, novi šok. Jako loša reakcija Veležove odbrane i lopta dolazi do Berlange, koji školski pogađa za 3:1. Kao da igra za Inter iz Milana, a ne ovaj iz Andore.

Do kraja utakmice su pokušali i jedni i drugi još po nekoliko puta, ali se ništa značajnije nije promijenilo sve do 85. minute kada Berlanga još jednom lijepo pogađa za visokih 4:1. U drugoj minuti nadoknade, peti gol za Inter postiže Andreu.

Na kraju, velika blamaža Veleža. Ništa od AEK-a, Velež se brzo oprašta od Evrope, a što najžalosnije - sasvim, sasvim zasluženo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo