17.07.2024 / 12:25 Ljepota i Zdravlje - Laka priprema

Ovo je jedan idealan ljetni ručak, a potrebna su samo četiri sastojka

Ovo je jedan idealan ljetni ručak, a potrebna su samo četiri sastojka
Foto: Coolinarika / Ilustracija

Trebate li ideju za brzinski ljetni ručak, na pravom ste mejstu. Zapecite njoke s umakom od paradajza, sirom i još jednim dodatkom koji će jelo učiniti zasitnijim, ali i ukusnijim od običnih njoka.

Nećete se znojiti uz šporet, sve što trebate napraviti je ubaciti sastojke u posudu za pečenje pa sve staviti u rernu i odmoriti se 15-20 minuta dok se jelo fino ne zapeče.

Trebat će vam samo četiri sastojka: njoki (oni iz vrećice, nezamrznuti), umak od paradajza, sir (koji se lijepo topi) i tanke roštilj kobasice.

Sastojci

750 ml umaka od paradajza
500 g njoka
150 g sira
2 roštilj kobasice

Priprema

Rernu zagrijte na 210°C.

U posudi pomiješajte njoke, umak od paradajza i kobasice narezane na kolutiće. Prebacite u posudu za pečenje, prekrijte naribanim sirom i pecite 15 minuta, prenosi Slobodna Dalmacija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo