19°C
Mostar 23°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 27°C
Bihać 15°C

15.07.2024 / 20:00 BiH - Ministar odbrane

Helez za Vijesti: Imamo dva helikoptera, samo neka nam se obrate

Helez za Vijesti: Imamo dva helikoptera, samo neka nam se obrate
Foto: FENA

"Mi imamo spremna dva helikoptera sa posadama da gase požar, samo trebaju da nam se obrate", kazao je za Vijesti.ba ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez.

Helikopterski servis RS "zaobišao" je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine sa zahtjevom za pomoć u gašenju požara na području Gacka. Umjesto toga pomoć potražili od susjedne Srbije, a zahtjev za dozvolu za ulazak helikoptera te zemlje u BiH upućen je na pogrešnu adresu.

S druge strane, iz Kabinet člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović naveli su kako je upućen dopis-urgenciju i ka Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, kao i Ministarstvu odbrane, a ne samo ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću, u kome traže da hitno i bez odlaganja bude odobren dolazak i prelet helikoptera MUP-a Srbije da bi pomogao gašenje požara na području opštine Gacko, te da tako pokažu odgovornost prema ljudskim životima.

U međuvremenu državni ministar odbrane Helez potvrdio je za Vijesti kako je Cvijanović uputila zahtjev Ministarstvu odbrane BiH, ali i Ministarstvu promate i komunikacija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo