25°C
Mostar 33°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 29°C
Bihać 25°C

15.07.2024 / 19:02 Fudbal - Euro 2024

Dragan Stojković govorio o finalnoj utakmici, pa suptilno prozvao kapitena Srbije

Dragan Stojković govorio o finalnoj utakmici, pa suptilno prozvao kapitena Srbije
Foto: Agencije
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je bio prisutan na finalu Eura između Španije i Engleske, u kojem je "Crvena furija" slavila rezultatom 2:1.

On je viđen u društvu Fabia Capella, Jurgena Kloppa i Arsena Wengera, a na stranici FSS je istaknuto da je i razgovarao s Rafom Benitezom, te Davida Moyesa.

Između redova je najavio ono što su objavljivali srbijanski mediji u proteklim sedmicama, a to je potpuni remont reprezentacije i podmlađivanje ekipe.

Kako navodi "Telegraf, ovo sve djeluje kao da se priprema teren za tiho sklanjanje Dušana Tadića, kapitena "Orlova", koji je na Euru digao glas protiv taktike selektora, u čemu ga je, navodno, podržalo još nekoliko saigrača.

Navodno su Klopp, Wenger i Capello podržali Piksija da podmladi tim, a interesantno je i kako je on između redova isprozivao Tadića dok je pričao o Harry Kaneu i Alvaru Morati.

"Meni je još jedan detalj sa sinoćnje utakmice ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kanea i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su službi kolektiva i pobjeda je svima zajednički cilj", rekao je Piksi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo