15.07.2024 / 11:40 Fudbal - Rekordna prodaja

Demirović stigao u Stuttgart, procurio novi detalj velikog transfera!

Demirović stigao u Stuttgart, procurio novi detalj velikog transfera!
Foto: Twitter
Bh. napadač Ermedin Demirović će uskoro i zvanično postati novi fudbaler Stuttgarta, kluba koji je u prošloj sezoni završio na sjajnom i neočekivanom drugom mjestu u Bundesligi.

O ovom transferu se dugo pisalo, a dok se čeka njegova zvanična potvrda, u javnost izlaze detalji dogovora između Stuttgarta i Augsburga, Demirovićevog još uvijek aktuelnog kluba.

Prema pisanju uglednog Sport.de, Augsburg će za Demirovića ipak dobiti 23, a ne 21 milion eura. Prvobitni je dogovor bio da Stuttgart za bh. napadača plati 21 milion uz pet miliona eura potencijalnih bonusa, ali su u Augsburgu bili uporni da dobiju još dva zagarantovana miliona.

Prema trenutnom stanju, u tome će uspjeti pa će tako još bolje naplatiti odlazak Demirovića koji je u prošloj sezoni bio ubjedljivo prvo ime kluba sa 15 postignutih pogodaka u Bundesligi.

U međuvremenu se pojavio i snimak Demirovićeg dolaska u prostorije Stuttgarta, gdje će uskoro obaviti ljekarski pregled i potpisati ugovor do 2028. godine.

Vrijedi istaći da će ovaj transfer biti rekordan za oba kluba. Augsburgu će to biti najveća prodaja, a Stuttgartu najveća kupovina u klupskoj historiji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo