13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

14.07.2024 / 20:33 Košarka - Steve Kerr

Selektor SAD-a će protiv Srbije nositi majicu 'brate', razlog je predivan

Selektor SAD-a će protiv Srbije nositi majicu 'brate', razlog je predivan

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Steve Kerr izjavio je danas u Abu Dabiju da svaki dan misli na srpskog košarkaškog stručnjaka Dejana Milojevića koji je preminuo u januaru i da vjeruje da on svima mnogo nedostaje.

Milojević je bio dio stručnog štaba Golden Statea u kojem je Kerr vrši ulogu glavnog trenera. Košarkaška reprezentacija Amerike nalazi se u Abu Dabiju gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice, u ponedjeljak sa Australijom i u srijedu protiv Srbije.

Kerr je u razgovoru sa novinarima rekao da je Milojević bio "nevjerovatan prijatelj i trener, prijatelj, otac i muž".

"Svakog dana mislim na njega. Kada budemo igrali protiv Srbije, definitivno ću obući svoju ’Brate’ majicu. Pričaću naravno i sa ljudima iz srpske reprezentacije, siguran sam da će nam jedna od tema biti i Dejan Milojević. Vjerujem da nam svima mnogo nedostaje", izjavio je Kerr novinarima u Abu Dabiju.

On se osvrnuo na sinoćni atentat na nekadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trumpa.

"Težak, tužan momenat, sve ovo što se desilo. Tako demorališući dan za cijelu naciju. Ovo je samo još jedan primjer kakva je politička slika, ali i kultura upotreba oružja. Jedan dvadesetogodišnjak je rukovao oružjem, probao je da upuca nekadašnjeg predsjednika. Ovo je užasan dan", rekao je Kerr.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo