14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

12.07.2024 / 22:22 Crna hronika - Priznao krivicu

Ćustendil plakao u sudnici, otkrio detalje svirepog ubistva Amre Kahrimanović

Ćustendil plakao u sudnici, otkrio detalje svirepog ubistva Amre Kahrimanović
Foto: Vijesti.ba

Elvis Ćustendil pred Kantonalnim sudom u Tuzli danas je priznao krivicu za ubistvo Amre Kahrimanović te se odrekao prava na suđenje.

Podsjećamo, 51. godišnji Elvis Ćustendil iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je sa 16 metaka.

Postupajuća tužiteljica Zikreta Džibrić je pročitala izjave vezane za taj dan. Između ostalog, Ćustendil je rekao konobarici "da je zaljubljen u Amru Kahrimanović, da će se razvesti i da je spreman na svašta".

Nakon što je zvao policiju zbog drugog gosta, rečeno mu je da to nije imao pravo. Po izjavama, rekao je: "Ja imam pravo raditi šta hoću, ja sam policajac". Pošto je Amra Kahrimanović došla u svoj ugostiteljski objekat da smiri situaciju, stvari su otišle u pogrešnom pravcu.

Između ostalog, po izjavama svjedoka, Ćustendil je rekao "Je*at ću ti mater, sad ćeš da vidiš". Kahrimanović se okrenula, ne znajući njegovu namjeru. Ćustendil je ustao, sa službenim pištoljem ispalio u nju jedan hitac, konobarica ga je odgurnula.

Okrenuo se i prišao ponovo i stojeći i ispucao još 15 metaka u Kahrimanović koja je ležala na podu. Uzeo je svoje stvari, otišao kući i potopio odjeću u vodu. Potom je uhapšen.

Ćustendil je krivnju priznao odmah, tvrdeći da nije to uradio pod ničijim pritiskom. Plačući je iznio svoju stranu priče.

"Ne sjećam se da sam pobjegao, ne znam kako je do toga došlo. Došao sam u stan, skinuo prljave pantalone, vidio sam da su mi cipele prljave. Skontao sam da se moram vratiti da vidim šta se desilo gdje sam bio. Izašao sam ispred zgrade, policija me uhapsila. Ujutru sam dobio papir da sam uhapšen", kaže on.

Više puta je ponovio da mu je Amra Kahrimanović bila prijatelj.

"Ovdje smo zbog osobe koja je bila moj veliki prijatelj. Sam sebi ne mogu oprostiti zbog Amre koja je svima pomagala. Bila je kao pahuljica, svima draga. Tržni centar "Sjenjak" bio je Amra Kahrimanović, po njoj objekat prepoznat", rekao je on, između ostalog.

Više puta je ponovio da je kriv te zatražio od suda da ga adekvatno kazni.

"Osjećam se kao da sam ožalošćeni. Dao bih sve da je mogu vratiti. Ne da se kajem, već bih se sada zamijenio sa Amrom. Duša me boli, plačem svaku noć. Na svaku suzu sina Damira i brata Nedžada, ja sam prolio deset suza. Kajem se što sam se rodio. Ja sam do penzije imao još šest mjeseci i planirao sam ići na pecanje", ispovijedao se optuženi pred sudom.

On je spomenuo svoje zdravstveno stanje prije tragedije.

"Ja sam 20 godina upozoravao da se liječim. Radio sam u MUP-u i ne mogu reći da nisu znali. Pio sam i trošio lijekove protiv depresije. I takav sam imao oružje, po cijelu noć u dežuri bio sam. Osjetio sam da mi se stanje pogoršalo, uzeo sam bolovanje. Nije moguće da nijedan načelnik nije primijetio, osim jednog. Sve ovo vrijeme sam se liječio i znam da nije trebalo da pijem alkohol"- rekao je ovaj, sada već suspendirani policajac i uputio izvinjenje porodici ubijene te građanima Tuzle jer je "izazvao nemir u javnosti", dodao je optuženi.

Ćustendil se složio s tim da mu se i pritvor produži.

Izricanje presude Ćustendilu je 17. jula, a javnost još čeka informacije dokle se došlo sa istragom koju radi FUP, a koja je vezana za propuste u radu uprave policije MUP-a TK kada je u pitanju njihov policijski službenik Elvis Ćustendil koji je napravio nezapamćen zločin u Tuzli.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo