11.07.2024 / 09:34 Fudbal - Trener Veleža

Čanadi: Ne možemo biti zadovoljni, ali ovo je tek početak

Čanadi: Ne možemo biti zadovoljni, ali ovo je tek početak
Foto: FENA
Uprkos ulozi velikog favorita, Velež je sinoć na Grbavici odigrao samo 1:1 protiv ekipe Inter Club d'Escaldesa iz Andore.

Rezultat je to kojim Mostarci sigurno ne bi bili zadovoljni da im ga je neko ponudio prije početka utakmice, ali s obzirom da su gosti iz Andore do 65. minute vodili sa 1:0, na kraju bh. predstavnik može biti djelomično i sretan što je izbjegnut neprijatan poraz.

Bio je to debi na klupi novog trenera Veleža Damira Čanadija, koji je iznio svoje impresije na konferenciji za medije nakon susreta.

"Htjeli smo pobijediti. Nažalost, u prvo poluvrijeme nismo ušli dobro, nismo dobro branili duge lopte. Znamo sada šta oni žele i kako igraju, te šta nas očekuje u revanšu. Naprijed smo bili dosta dobri i kreirali smo dobre šanse, ali je falila završnica. Prvo poluvrijeme smo imali dobrih faza, ali smo se dogovorili da krenemo bolje i tako smo i igrali", rekao je Čanadi, pa nastavio:

"Općenito ne možemo biti zadovoljni, ali to je normalno jer sam tu osam dana. Moram se upoznati s ekipom i ovo je tek početak. Neki igrači su tek došli, neki su bili povrijeđeni i pred nama je još mnogo rada".

O šansama Veleža u revanšu.

Šanse Veleža u revanšu?

"Ovo je prvo poluvrijeme. Rekao sam odmah da su šanse 50-50. Nije lagano, ali mislim da imamo mogućnost da tamo pobijedimo. Imamo sedmicu da se pripremimo. Malo je dalek put, ali to moramo odraditi sve kako treba i pripremiti se", riječi su Veležovog trenera.

Revanš meč Intera i Veleža igra se narednog četvrtka u Andori sa početkom u 18 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo