09.07.2024 / 20:16 Tenis - Iznenađenja

Još jedan veliki favorit ispao sa Wimbledona

Još jedan veliki favorit ispao sa Wimbledona
Foto: Pixabay

Daniil Medvedev i Carlos Alcaraz prvi su polufinalisti na Wimbledonu u konkurenciji tenisera, dok je kod teniserki prva polufinale izborila hrvatska teniserka Donna Vekić.

U derbiju dana Jannik Sinner je odigrao maratonski meč protiv Daniila Medvedeva. Sinner je dobio prvi set u taj-brejku sa 7:6, potom je Medvedev slavio sa 6:4. I u trećem setu taj-brejk, ovaj je put pripao Rusu. Sinner sa 6:2 dobija četvrti set i odvodi meč u peti set, u kojem je Medvedev bio bolji sa 6:3.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv Carlosa Alcaraza, koji je u četiri seta savladao Tommyja Paula. Imao je Španac dosta oscilacija u igri, a na kraju ipak prošao dalje.

U pvom setu Amerikanac neočekivano bolji sa 7:5, no sve ostalo je pripalo Alcarazu. U naredna tri seta slavio je sa 6:4, 6:2 i 6:2.

Nema nikakve sumnje da će biti prava teniska poslastica u polufinalu iako su možda svi očekivali Sinnera protiv Alcaraza, ali je Rus priredio malo iznenađenje.

Preostala dva meča četvrtfinala igraju se sutra. Novak Đoković igra protiv Australca Alexa De Minaura, a pobjednik tog meča igrat će protiv pobjednika meča Lorenzo Musetti - Taylor Fritz.

Kod teniserki, preostale mečeve četvrtfinala sutra igraju Jelena Ostapenko i Barbora Krejčikova, te Elena Rybakina i Elina Svitolina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo