09.07.2024 / 17:49 Fudbal - Press konferencija

Iz Veleža najavili meč sa Interom: Pobjeda je imperativ

Iz Veleža najavili meč sa Interom: Pobjeda je imperativ
Foto: FK Velež

Fudbaleri mostarskog Veleža sutra na Grbavici od 20 sati igraju meč 1. pretkola Konferencijske lige protiv Intera iz Andore, a u Plavom salonu danas je održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili trener Damir Čanadi i napadač Nermin Haskić.

Velež je danas doputovao u Sarajevo, te će Rođeni u 18 sati odraditi posljednji trening na Grbavici pred sutrašnji okršaj protiv Intera.

Prije treninga održana je i press konferencija mostarskog kluba, a prvi se medijima obratio trener Damir Čanadi.

Na početku je trener mostarskog kluba priča o sutrašnjem protivniku i činjenici da nije imao previše vremena za pripremu s obzirom da je nedavno izabran za trener Veleža.

"Iskreno mi imamo malo informacija. Imam par mečeva u Evropi i nisam se susretao s timovima iz Andore. Imaju dosta Španaca u ekipi, na taj način će i igrati. Svi smo trenutno u pripremama, ni oni ne znaju o nama puno... Pripremamo se maksimalno ozbiljno, dobro smo se uklopili za kratko vrijeme. Jako bitna utakmica, želimo proći i to je jasan cilj i fokus", rekao je na početku.

"U ovoj sedmici smo stvarno mnogo pomogli jedni drugima. Gledaju šta želim da igraju i oni to maksimalno poštuju. Sutra moramo funkcionisati, pogotovo kući s našim navijačima moramo dobiti pozitivan rezultat i ići na revanš u Andoru".

Trener Veleža poručio je da njegov tim ulazi s respektom prema protivniku, te da oba tima imaju podjednake šanse u ovom okršaju.

"Znamo da smo Velež i prolazak mora biti imperativ. Svi moraju igrati na maksimumu. Moramo respektovati protivnika, šanse su 50-50 i to moramo reći, jer ni sami ne znamo gdje trenutno stojimo jer smo kratko na okupu. Sutra ću tek dobiti puno odgovora kakva je ekipa u stvari".

"Ekipa ima pozitivan karakter, dosta dugo sam u fudbalu i vodio sam dosta ekipa i u tako kratko periodu nisam puno puta doživio da ekipa dako usvaja i radi na novim idejama koje trener traži. Idemo s pozitivnom energijom u sutrašnji meč, a kasnije ćemo imati vremena na analizu. Nismo mogli sve igrače staviti na listu za sutrašnji meč i žao mi je jer bi neki mogli sigurno pomoći", kazao je Čanadi.

Pored Čanadija na press konferenciji bio je i Nermin Haskić koji je također pričao o tome da baš i ne poznaje najbolje sutrašnjeg protivnika, te da su o istom mogli naći malo informacija.

"Što sam mogao da malo koliko nam dozvoljavaju mediji da malo saznamo... vidio sam malo na Instagramu o kakvim igračima se radi iako ne objavljuju puno i drže informacije u tajnosti. Ništa specijalno se nije moglo saznati o njima", rekao je Haskić.

Bilo je govora i o atmosferi u ekipi s obzirom na neke nove igrače koji su pojačali tim.

"Od starijih igrača što su ostali probali smo da držimo atmosferu i pozitivnu energiju. Protiv Šibenika se moglo vidjeti da smo pohvatali dosta ideja koje šef od nas traži. S takvim pristupom želimo i sutra izaći i nadamo se dobroj partiji. Što se tiče moje kondicije nisam siguran tačno koliko mogu, ali koliko god da dobijem priliku dat ću maksimum. Tako razmišljam i ja, ali i cijeli tim", dodao je napadač Rođenih.

Meč je na rasporedu sutra od 20 sati, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Vijesti.ba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo