09.07.2024 / 13:46 Fudbal - Šošić strijelac

Gattuso vjeruje mladom bh. napadaču, danas mu se odužio golom

Gattuso vjeruje mladom bh. napadaču, danas mu se odužio golom
Foto: HNK Hajduk/Ilustracija
Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Madžid Šošić je, čini se, zadobio povjerenje novog trenera Hajduka Gennara Gattusa.

Na svim dosadašnjim prijateljskim utakmicama Hajduka Šošić je kod Gattusa dobijao minutažu, a danas mu se odužio pogotkom u pobjedi nad ukrajinskim Rukhom rezultatom 3:1.

Naš napadač je bio strijelac prvog gola na utakmici u 35. minuti. Kasnije je Prytula u 62. poravnao na 1:1, da bi Durdov i Skoko u 66. i 72. minuti donijeli Hajduku pobjedu u ovom pripremnom susretu.

Pogodak Madžida Šošića za 1:0 u pobjedi od 3:1 protiv Ruha iz Lavova.

Posted by HNK Hajduk Split on Utorak, 9. juli 2024.

Šošić je danas na terenu proveo svih 90 minuta. U susretu sa Šahtarom (1:1) prije tri dana, 21-godišnji napadač je zaigrao posljednjih 20 minuta, dok je u duelu sa svojim bivšim klubom Radomljem (poraz 1:0) također odigrao cijeli meč.

Podsjetimo, Madžid Šošić je za BiH debitovao u finišu prijateljske utakmice protiv Italije koja je odigrana prije tačno mjesec dana, a uoči okupljanja je dao izjavu za Radio M.

“Riječima je baš teško opisati taj osjećaj ponosa u tom trenutku kada dobijete poziv. To je nešto o čemu sanjate, kao dijete kad prvi put šutnete loptu u glavi vam je da budete reprezentativac”, rekao je Šošić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo