08.07.2024 / 11:11 Fudbal - Masovna peticija

Skupljeno više od 30 hiljada potpisa za ponavljanje utakmice Eura

Skupljeno više od 30 hiljada potpisa za ponavljanje utakmice Eura
Više od 30.000 ljudi potpisalo je online peticiju kojom zahtijevaju da se ponovi utakmica između Španije i Njemačke na Evropskom prvenstvu od prije par dana.

Podsjetimo, u pitanju je četvrtfinalni ogled u kojem je Španija s 2:1 u produžetku izbacila domaćina s Eura, ali uz situaciju iz 106. minute o kojoj se još uvijek ne prestaje diskutovati.

Španija je ovim susretom postala prvi polufinalista Eura, nakon što je Dani Olmo zabio u 51. minuti, a Florian Wirtz u 89. osigurao produžetak Nijemcima, u kojem je na Olmovu asistenciju u 119. minuti precizan bio Mikel Merino.

Domaćini su bili bijesni na sudijsku ekipu zbog situacije u 106. minuti kada je udarac Jamala Musiale s vrha kaznenog prostora rukom zaustavio Marc Cucurella.

Očito je kako je Musialina lopta išla u okvir gola i kako je Cucurellina ruka bila odvojena od tijela, no glavni sduija Anthony Taylor nije vidio to igranje rukom dok je VAR sudija Attwell nakon kratke provjere dao znak Tayloru kako se utakmica može nastaviti.

Svima je jasno da ogroman broj potpisa peticije za ponavljanjem ovog meča neće ništa promijeniti, no neutralna javnost je pokazala šta misli o ovom slučaju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo