07.07.2024 / 10:36 Muzika i Film - Poznati režiser

Scorsese otkrio koji film s Wayneom jako voli, smatra ga izvanrednim

Scorsese otkrio koji film s Wayneom jako voli, smatra ga izvanrednim
Foto: Profimedia
Režiser Martin Scorsese u karijeri je snimio brojne dobre i nagrađivane filmove, te mnogi cijene njegovo mišljenje o kvaliteti drugih filmova i projekata. Tako je poznati režiser otkrio da jako voli jedan film iz 1948. godine u kojem je glumio legendarni John Wayne.

Kako prenosi Far Out Magazine, Scorsese je tokom jednog intervjua otkrio da je kao dječak obožavao jedan film ovog glumca, a da u odrasloj dobi smatra da je izvanredan. Riječ je o filmu Wake of the Red Witch režisera Edwarda Ludwiga.

"Postao sam svjestan Johna Waynea kao glumca i mislim da je jedan od njegovih ključnih filmova Wake of the Red Witch, koji je izvanredan film s prekrasnom strukturom flashbacka", komentarisao je Scorsese, prenosi Far Out.

Wake of the Red Witch je avanturistički film čija se radnja odvija tokom 1860-ih u južnom Pacifiku. Radnja prati kapetana Rallsa (John Wayne), kapetana broda "Crna vještina", koji s posadom prolazi niz avantura koje uključuju potopljene zlatne poluge, bisere, domoroce, golemu hobotnicu i još mnogo toga.

Temeljen je na istoimenom romanu Garlanda Roarka iz 1946. godine, a scenarij su pisali Harry Brown, Kenneth Gamet i Garland Roark.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo