06.07.2024 / 16:48 Fudbal - Gospodski potez

Kroos se emotivnim pismom oprostio od fudbala, obratio se i Pedriju

Kroos se emotivnim pismom oprostio od fudbala, obratio se i Pedriju
Foto: Agencije
Njemački fudbaler Toni Kroos jučer je odigrao posljednju utakmicu u bogatoj fudbalskoj karijeri.

Iako ima tek 34 godine i objektivno fudbalu može dati još mnogo, Kroos je nedavno iznenadio javnost odlukom da će se penzionisati nakon završetka Evropskog prvenstva.

Od Reala se već oprostio osvojivši Ligu prvaka, dok je od Njemačke to učinio na dosta bolan način - porazom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Španije.

Dan nakon utakmice, Kroos se svojim pratiocima obratio emotivnim pismom na društvenim mrežama.

"Telefon mi je zazvonio 29. septembra 2023. Zvao je Julian Nagelsmann. Molba: Povratak u reprezentaciju. Prva misao: Nisam glup. Prva reakcija u mom srcu: Je*i ga! Kao što svi znamo, srce je to koje odlučuje", započeo je Kroos, dodavši da je njegova prva misao jutros:

"Drago mi je što sam to učinio uprkos praznini od jučerašnjeg posljednjeg sudijskog zvižduka. Ponosan sam na ono što je ovaj tim napravio. I cijela Njemačka može biti".

Na kraju se Kroos izvinio reprezentativcu Španije Pedriju, koji se povrijedio poslije duela s njim u ranoj fazi utakmice.

"Oprosti i brzo ozdravi, Pedri. Logično, nije mi bila namjera povrijediti te. Brz oporavak i sve najbolje. Ti si sjajan igrač".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo