06.07.2024 / 09:02 Fudbal - Taylor ne prašta

Rapsodija kartona Španije i Njemačke, skoro dostignut rekord Eura

Rapsodija kartona Španije i Njemačke, skoro dostignut rekord Eura
Engleski arbitar Anthony Taylor "razmahao" se kartonima u četvrtfinalnu (Foto: X)

Engleski arbitar Anthony Taylor "razmahao" se kartonima u četvrtfinalnom okršaju Njemačke i Španije, koje je pokazao u 16 navrata.

Crvena furija slomila je Panzere u nadoknadi vremena, a neupitni heroj bio je Dani Olmo golom i asistencijom.

Neki smatraju da je utakmica u Stuttgartu bila finale prije finala. Rivali su bili prilično ujednačeni, a i u opomenama je bilo „neriješeno“. Da se Taylor još dvaput uhvatio za džep, bio bi izjednačen rekord sa utakmice trećeg kola F grupe u Hamburgu, kad je rumunski sudija Istvan Kovacz 18 puta pokazao karton Česima i Turcima.

Iz redova izabranika Julijana Nagelsmana, „počašćeni“ su Antonio Rudiger (13. minut), David Raum (28), Robert Andrich (56), Toni Kroos (67), Maksimilian Mittelstadt (73), Nico Schlotterbeck (90), Florian Wirtz (94) i Deniz Undav (113). Kad je riječ o drugom taboru, Taylorovu posebnu pažnju su privukli Robin Le Normand (29), Unai Simon (82), Dani Carvajal (100. i 120+5), Rodri (110), Alvaro Morata (120+1) i Fabian Ruiz (120+1).

Iako to nije utjecalo na rezultat, samo je Realov bek poslat u svlačionicu poslije drugog žutog kartona, iako bi neki rekli da je više od jednog zaslužio njegov doskorašnji klupski kolega Toni Kroos. Proslavljenom Njemačkom vezisti ovo je bio posljednji meč karijere.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo