25°C
Mostar 32°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 31°C
Bihać 26°C

05.07.2024 / 16:33 Politika - Mostar

HDZ saglasan: U utrci za načelnike i vijećnike 550 kandidata

HDZ saglasan: U utrci za načelnike i vijećnike 550 kandidata
Foto: HDZ 1990
U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990 na kojoj su razmatrane liste za predstojeće lokalne izbore i plan aktivnosti u narednom razdoblju. Razmatrana je i aktuelna politička situacija.

U okviru priprema za predstojeće lokalne izbore usvojena je informacija kako HDZ 1990, samostalno ili u koaliciji s drugim političkim strankama na izbore izlazi u 37 gradova ili općina - 545 kandidata za gradska ili općinska vijeća, 8 kandidata za gradonačelnike ili načelnike HDZ-a 1990 borit će se za povjerenje birača na predstojećim oktobarskim izborima. Predsjedništvo je jednoglasno dalo saglasnost na njihovu kandidaturu. HDZ 1990 također će u pet gradova i općina s drugim političkim strankama iz reda hrvatskog naroda imati zajedničke kandidate za načelnike u okviru koalicija.



Predsjedništvo je razmatralo i aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i Federaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo je zadužilo općinske, gradske i općinske organizacije da sačine plan predizbornih i aktivnosti, kako bi se na narednoj sjednici Predsjedništva utvrdio plan aktivnosti i obveza članova Centralnih tijela Stranke.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo