18°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

05.07.2024 / 10:41 Tenis - Enormno bogatstvo

Teniserka (23) koja je hit Wimbledona bogatija je od Nadala, Federera i Đokovića zajedno

Teniserka (23) koja je hit Wimbledona bogatija je od Nadala, Federera i Đokovića zajedno
Foto: X.com
Amerikanka Emma Navarro (23) izbacila je s Wimbledona četverostruku Grand slam pobjednicu Naomi Osaku, a tom je pobjedom ostvarila svoj najveći uspjeh izborivši treće kolo u All England Clubu po prvi put u karijeri.

Osim sjajnim tenisom, pažnju je privukla i zanimljivom životnom pričom.

Naime, Daily Mail piše kako Emma spava na nasljedstvu od čak 3,5 milijarde eura. Njen otac Ben je osnivač i vlasnik Sherman finansijske grupe, a većina njegovih poslova vezani su iz investiranje. U vlasništvu njegove firme je i banka Credit One.

Iako će pobjednica Wimbledona zaraditi 3,1 miliona eura za pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji žena, Navarro sigurno o tom novcu baš i ne zavisi.

Naime, ona je kćerka američkog tajkuna Bena Navarra koji ima ogromno bogatstvo. Tako ova mlada Amerikanka na raspolaganju ima bogatstvo koje je veće i ako zbrojimo bogatstva koje su zaradili Roger Federer (500 miliona eura prema Forbesu), Novak Đoković (220 mil. €) i Rafael Nadal (200 mil. €).

Njen otac Ben također je u Londonu gdje prati nove velike teniske korake 23-godišnje Emme, koja se nada napraviti novi iskorak i približiti top 10 uspjehom na Wimbledonu.

Njegovo bogatstvo naravno ne umanjuje veliki Emmin talent. Trenutno je 19. teniserka svijeta, a u junu je ostvarila najbolji ranking karijere sa 17. mjestom. Početkom 2024. osvojila je svoju prvu WTA titulu pobjedom na turniru u Hobartu.

Rodila se 2001. godine u New Yorku, a prije nego što je debitirala na WTA sceni igrala je tenis na američkom sveučilištu. Karijeru joj je promijenila pozivnica za US Open prije tri godine, a od tada ne gleda iza sebe.

Ako malo zagrebemo pod površinu, nećemo se iznenaditi što Emma ostvaruje sjajne sportske rezultate. Njen djed bio je igrač i trener američkog fudbala, a čini se uspjeh prati ovu porodicu, što u sportu, što u biznisu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo