23°C
Mostar 31°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 30°C
Bihać 24°C

05.07.2024 / 10:08 Fudbal - Kapiten reprezentacije

Mbappe: Ne možemo ostaviti Francusku u rukama desničara

Mbappe: Ne možemo ostaviti Francusku u rukama desničara
Foto: X

Kapiten francuske nogometne reprezentacije Kylian Mbappe osudio je rezultate prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj, na kojima je najviše glasova osvojila desnica te pozvao građane da u što većem broju izađu na drugi krug koji će biti održan u nedjelju.

Mbappe je i prije prvog kruga parlamentarnih izbora govorio o političkoj situaciji u Francuskoj, pa se ponovno oglasio uoči četvrtfinala Eura protiv Portugala u Hamburgu, javlja Reuters.

"Mislim da više nego ikad moramo izaći na izbore. Stvarno je hitno. Ne možemo ostaviti našu zemlju u rukama ovih ljudi“, poručio je Mbappe, komentiravši pobjedu stranke Nacionalno okupljanje (RN) desničarske političarke Marine Le Pen.

"Vidjeli smo rezultate, to je katastrofa“, dodao je francuski napadač.

Mbappe je bio među nekoliko francuskih igrača na Evropskom prvenstvu koji su govorili protiv mogućnosti da stranka Marine Le Pen preuzme kontrolu nad nacionalnim parlamentom. Prethodno je pozvao mlade birače u Francuskoj da odbace ekstremizam.

"Mi smo generacija koja može napraviti razliku. Vidimo da krajnosti kucaju na vrata moći i imamo priliku oblikovati budućnost naše zemlje“, poručio je Mbappe.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo