17°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

05.07.2024 / 09:14 Fudbal - Vlasnik se šokirao

Igrači Turske prošli u četvrtfinale Eura pa naručili 300 donera

Igrači Turske prošli u četvrtfinale Eura pa naručili 300 donera

Reprezentacija Turske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj uspjela je da dođe do četvrtfinala, a svaki ozbiljniji poduhvat su proslavili na isti način - narudžbom 300 donera.

Ekipa Turske smještena je u njemačkom gradiću Barsinghausenu koji se nalazi blizini Hanovera, te je to baza izabranica Vincenza Montelle tokom odigravanja Evropskog prvenstva.

Turci su već napravili odličan rezultat jer su uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale ovog takmičenja u kojem će u subotu igrati protiv Holandije, te je sigurno da se nadaju da mogu napraviti još jedan poduhvat i doći do finala.

Očekivano Turska na mečevima ima veliku podršku jer veliki broj Turaka živi i radi u Njemačkoj, a za njih je svaki meč ove reprezentacije na Evropskom prvenstvu poput praznika.

Turci koji žive u Njemačkoj apsolutno su uz svoju reprezentaciju i to pokazuju na svaki mogući način.

Međutim, jedan od njih se našao posebno u centru pažnje. U pitanju je Daldar Junaid koji je vlasnik restorana "Lister Doner" u Hanoveru, a naravno zaštitni znak njegove radnje su doneri.

Junaid se našao u centru pažnje pred utakmicu Turska - Holandija jer je dao intervju za Bild u kojem je otkrio da je imao dvije nevjerovatne narudžbe u prethodnih desetak dana, a iste su bile upravo iz tabora Turske.

On je otkrio da je prva narudžba stigla kada su Turci prošli grupnu fazu i da je u početku mislio da se neko šali s njim.

"Dobio sam poziv i čovjek se predstavio kao dio reprezentacije Turske. Htio je da naruči 300 donera i da oni budu gotovi u roku od tri sata. Nisam mogao da vjerujem šta se dešava, mislio sam da se neko šali sa mnom", rekao je ovaj 34-godišnjak za Bild.

Međutim, objasnio je da je ubrzo shvatio da nije u pitanju šala i uspio je da ostvari narudžbu, a ubrzo je stigao isti poziv.

"Prvi put su me zvali kada su prošli grupu,. Rekli su da to želi selektor Turske, te da je on častio. Samo reprezentacija ima oko 150 članova, a pozvali su i ostatak tima. Tu mislim na zaštitare, policiju, zaposlenike u hotelu...", priča Junaid i nastavlja.

"Jedan igrač je čak naručio tri donera. Naravno, neću vam reći koji i to je naša tajna. Igrači su bili zadovoljni i zbog toga sam najsretniji. To je bilo preko 100 kila mesa, ali uspjeli smo oba puta da sve završimo u rekordnom roku i za manje od tri sata. Kao znak zahvalnosti dobio sam dres Turske s potpisima svih igrača".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo