28°C
Mostar 32°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 32°C
Bihać 28°C

04.07.2024 / 20:01 Fudbal - Pripremna utakmica

Željezničar izgubio od Igmana na Grbavici

Fudbaleri Željezničara poraženi su danas na Grbavici od konjičkog Igmana rezultatom 1:3 u okviru priprema za narednu sezonu.

Željezničar je bolje otvorio meč i zaprijetio već u drugoj minuti. Galić je odlično centirao u peterac s desne strane za Krpića čiji udarac u posljednji trenutak blokira jedan od igrača Igmana. U nastavku akcije u dobroj šansi bio je i Aljaber, ali je promašio loptu.

Tri minute kasnije uzvraća Igman. Hebibović je bio u kaznenom prostoru i ubacio je loptu u peterac Plavih gdje nije bilo igrača Igmana. Lopta je na kraju došla do Bekića koji s nekih 18 metara šutira pored gola Muftića.

Plavi su do prednosti stigli u 13. minuti. Odličan centaršut s desne strane za Krpića koji je sjajno glavom matirao Ćemana za vodstvo Željezničara rezultatom 1:0.

No, samo četiri minute kasnije Igman je poravnao na 1:1. Jedan od igrača gostiju prošao je po desnoj strani i ubacio, ali loptu je izblokirao Karamarko. Gosti su tražili penal, no lopta se na kraju odbila do Hebibovića koji ju je zakucao u mrežu Plavih za 1:1.

U 21. minuti još jedna dobra akcija gostiju. Hebibović je uposlio Denkovića koji je bio na lijevoj strani, te je šutirao iskosa s nekih 18 metara, ali lopta ide pored gola domaćih.

Četiri minute kasnije velika greška Galića koji je loše vratio loptu ka Muftiću, a istu je presjekao Belmin Mešinović i izašao sam na golmana Plavih, ali je Muftić uspio da odbrani njegov udarac.

Željezničar je u 31. minuti došao do kornera koji je izveo Hiroš, a jedan od igrača Igmana faulirao je Vukoju nakon čega je sudija svirao penal.

Upravo je Hiroš bio taj koji je namjestio loptu na bijelu tačku, no Ćeman je sjajno odbranio udarac veznjaka Željezničara.

U finišu prvog poluvremena vrijedi još spomenuti situaciju iz 45. minute kada je Bekić centrirao s lijeve strane za Ramića koji sjajno pogađa mrežu Željezničara, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Prvi u nastavku utakmice prijeti Igman. Mešinović je pokušao s preko 25 metara, ali lopta ide daleko preko prečke domaćih.

Ipak, u 53. minuti Igman dolazi do preokreta. U centru pažnje našao se Bešagić koji je fantastično pogodio mrežu Plavih sa skoro 25 metara udaljenost za vodstvo Igmana na Grbavici rezultatom 2:1.

Fudbaleri Željezničara su u pripremnoj utakmici poraženi od Igmana sa 3:1. Više informacija na www.fkz.ba Adem Ćatić, www.fkz.ba

Posted by FK Željezničar on Četvrtak, 4. juli 2024.

Željezničar je desetak minuta kasnije mogao do izjednačenja. Greška odbrane Igmana nakon čega je lopta došla do Kolića koji iz dobre prilike sa desetak metara pogađa stativu.

Igman je pitanje pobjednika u današnjem meču riješio u 81. minuti. Gosti su odigrali fantastičnu akciju, a pogodak za konačnih 1:3 zabio je Anes Hrustanović.

Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao, te je ostalo 3:1 za Igman. Treba istaći da su na današnjem meču za navijače bile otvorene zapadna i južna tribina.

Prijateljska utakmica:

Željezničar - Igman 1:3 (Krpić 13'/Hebibović 17', Bešagić 53', Hrustanović 81')

Željezničar: Muftić, Galić, Cavnić, Karamarko, Radinović, Aljaber, Đorić, Boljević, Vukoja, Hiroš, Krpić.

Igman: Ćeman, Bekić, Nikolić, Drljević, Musić, Herić, Nurković, Hebibović, Božić, Denković, Ramić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo