28°C
Mostar 32°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 32°C
Bihać 28°C

04.07.2024 / 18:29 Fudbal - EURO 2024

Igrač Holandije: 'Turci će imati puno navijača, možemo proći dalje'

Igrač Holandije: 'Turci će imati puno navijača, možemo proći dalje'

Holandski stoper Daley Blind upozorio je svoje suigrače da moraju biti oprezni protiv Turske koja će igrati s velikom podrškom u četvrtfinalu Eura 2024. u subotu.

Procjenjuje se da oko tri miliona Turaka živi u Njemačkoj i njihovi su navijači ovog ljeta pohrlili na njihove utakmice, stvarajući žestoku i burnu atmosferu.

Nekadašnji pobjednici iz 1988. godine, Holanđani se susreću s Turskom u Berlinu, ciljajući na mjesto u polufinalu protiv Engleske ili Švicarske.

- Mislim da će to biti gostovanje, Turci će biti tamo masovno - rekao je središnji branič Girone Blind novinarima u četvrtak.

- Oni su strastveni, bit će to emotivna utakmica. Moramo biti na oprezu, morat ćemo se dobro pripremiti - kazao je on.

Turski navijači slavili su dugo u noć nakon pobjeda nad Gruzijom, Češkom i nedavno nad Austrijom u osmini finala u utorak.

- Vjerojatno će napraviti mnogo buke - to nas ne bi trebalo iznenaditi - nastavio je Blind (34).

- Trik je staviti prave emocije i strast u to na terenu, ali također odlučiti koristiti dobru pozicijsku igru ​​s vremena na vrijeme kako bi ih ušutkali - dodao je.

Blind je rekao da su Holanđani imali sreće s ždrijebom koji ih je suprotstavio Rumunjskoj u šesnaestini finala, a sada protiv Turske, u usporedbi s nekim drugim reprezentacijama.

- Imali smo dosta sreće nakon grupne faze, nema potrebe to poricati - dodao je bivši branič Manchester Uniteda i Ajaxa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo