17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

04.07.2024 / 18:02 Tenis - Prvi reket svijeta

Đoković uz dosta muke prošao u treće kolo Wimbledona

Đoković uz dosta muke prošao u treće kolo Wimbledona
Foto: X.com

Novak Đoković odigrao je prvi uzbudljiv meč na ovogodišnjem Wimbledonu kada se najmanje očekivalo i to u drugom kolu protiv britanskog tenisera Jacoba Fearnleya. Mučio se Đoković, ali na kraju slavio sa 3:1 u setovima nakon tri sata igre.

Fernley je na Wimbledon ušao sa Wild cardom, prošao je prvo kolo, ali danas nije mogao do velikog iznenađenja. Britanac je inače 277. teniser svijeta.

Obzirom na ogromnu razliku u kvaliteti i iskustvu, Fearnley je odigrao nekoliko dobrih poena i nije se tek tako predavao.

Prvi set Đoković je dobio sa 6:3 za 32 minute igre, a britanski teniser je imao nekoliko lijepih momenata u prvom setu.

U drugom setu veći otpor domaćeg tenisera, malo više je namučio Đokovića kojem je trebalo 44 minute da drugi set dobije sa 6:4.

U trećem setu Fearnley se držao sjajno do 4:4, nije dozvoljavao Đokoviću brejk, a u devetom gejmu trećeg seta britanski teniser je spasio dvije brejk lopte.

Britanac je uspio da kreira iznenađenje u trećem setu i dobije set sa 7:5 i tako produži sjajnu borbu, ali i malo unervozi Đokovića.

Borio se Britanac u četvrtom setu, Đoković se mučio, ali ipak kod rezultata 6:5 Đoković pravi brejk i na kraju privodi set sa 7:5 za konačnih 3:1.

U trećem kolu Wimbledona Đoković će igrati sa boljim iz duela Etcheverrya (30. nositelja) i Popyrina.

Prije Đokovića u ranije završenim mečevima danas plasman u treće kolo Wimbledona osigurali su Fils, Comesana i De Minaur.

Wimbledon, 2. kolo:

Jacob Fearnley - Novak Đoković 1:3 (3:6, 4:6, 7:5, 5:7)

(Vijesti.ba)

Izdvajamo