23°C
Mostar 28°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 27°C
Bihać 25°C

03.07.2024 / 07:54 Fudbal - Spektakl do spektakla

Poznati parovi četvrtfinala Copa Amerike, moguće veliko finale

Poznati parovi četvrtfinala Copa Amerike, moguće veliko finale

Utakmicama trećeg kola grupe D završena je sinoć grupna faza ovogodišnjeg izdanja Copa Americe kojem je domaćin SAD nakon čega smo kompletirali sve parove nokaut faze.

Iz grupe D među osam najbolji plasirale su se selekcije Kolumbije i Brazila.

U trećem kolu u derbiju grupe D sinoć su Kolumbija i Brazil remizirali rezultatom 1:1, što je bilo na kraju dovoljno Kolumbijicma da zauzmu prvo mjesto sa sedam bodova, Brazil je bio drugoplasirani sa pet osvojenih bodova.

Raphinha je pogodio za Brazil u 12. minuti utakmice, dok je za Kolumbijce strijelac bio Munoz u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Kolumbijcima je nakon čudne odluke VAR-a poništen i pogodak Sancheza u 19. minuti.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 433 (@433)

Kostarika je savladala Paragvaj sa 2:1, odigrali su Kostrikanci dobar turnir, uzeli bod Brazilu, ali na kraju sa četiri boda morali su se zadovoljiti trećoj poziciji u grupi D i nisu mogli do iznenađenja.

U sinoćnjoj utakmici strijelci za Kostariku bili su Calvo u trećoj i Alcocer u sedmoj minuti utakmice, dok je za Paragvaj pogodio Sosa u 55. minuti.

Parovi četvrfinala:

Argentina - Ekvador (5. juli)

Venecuela - Kanada (6. juli)

Urugvaj - Brazil (7. juli)

Kolumbija - Panama (7. juli)

Sada ide dan pauze na Copa Americi, nakon toga tri dana četvrtfinalnih duela.

Polufinala su zakazana za 10. i 11. juli, a utakmica za treće mjesto odigrat će se 14. jula.

Veliko finale zakazano je 15. jula na stadionu u Miamiju, a moguće je da ćemo gledati veliko finale Cope između Brazila i Argentine.

Titulu od prije tri godine brani selekcija Argentine koja je ujedno i najtrofjenija zajedno sa Urugvajem, obje reprezentacije su po 15 puta osvajale Copa Americu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo