13°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

02.07.2024 / 20:49 Fudbal - Evropsko prvenstvo

Tok utakmice: Austrija - Turska 1:2

Tok utakmice: Austrija - Turska 1:2
Foto: UEFA
Austrija i Turska u Leipzigu igraju posljednji, osmi meč osmine finala Evropskog prvenstva.

90+4 KRAJ! Turska je sačuvala prednost i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva!

90+4 Nevjerovatna odbrana Merta Gunoka spasila je Tursku! Baumgartner je šutirao glavom, a golman Bešiktaša pravom bravurom 'izvadio' loptu iz gola.

90+4 Baris Yilmaz je imao sjajnu šansu da pogodi za 3:1 i završi priču oko pobjednika, ali mu je austrijski golman odbranio udarac.

90' Četiri minute sudijske nadoknade.

85' Sve manje vremena za Austriju koja je konstantno pred golom Turske, ali bez prave ideje i prilike. Turska se vrlo dobro brani.

73' Veliki pritisak Austrije. Gledamo odličnu utakmicu u Leipzigu.

68' I treći gol je postignut nakon kornera, ovaj put na drugoj strani. Posch je spustio loptu glavom, a Gregoritsch pogodio za smanjenje rezultata i povratak Austrije u igru.

67' GOOOOL! Austrija je smanjila na 2:1.

60' Gotovo da je Turska postigla identičan gol kao na startu utakmice. Ponovo je Arda Guler izveo korner, a Merih Demiral, iako stoper, glavom postiže drugi gol za veliku prednost turske selekcije i to u momentima kada je Austrija bila bolji tim na terenu.

59' GOOOOL! Turska vodi sa 2:0!

51' Velika prilika za Austriju! Turski golman Gunok je sjajno reagovao i zaustavio udarac Arnautovića. 

50' Austrija je krenula ofanzivnije u nastavku, ali bez pravih šansi za sada. Gregoritsch je pokušao glavom, lopta ide pored gola.

46' Nastavljena je utakmica u kojoj Turska od samog starta vodi sa 1:0.

45' POLUVRIJEME u Leipzigu. Turska vodi golom Demirala iz 57. sekunde susreta.

42' Do sada su viđena već tri žuta kartona. U ekipi Turske su opomenuti Orkun Kokcu i Ismail Yuksek, a u Austriji Romano Schmid.

35' Nakon uzbudljivog početka utakmice, uslijedio je mirniji tempo. Gol iz prve minute je i dalje jedini na ovom susretu, a nije bilo ni nekih većih prilika za promjenu rezultata.

20' Arda Guler je pokušao sa velike udaljenosti, ali nije tu bilo veće opasnosti za Austrijance. 

6' Zamalo da Austrija odmah izujednači. Marcel Sabitzer je poslao loptu u šesnaesterac, lopta je bila pred golom ali su igrači Turske izbacili u korner.

2' Bio je to korner za Tursku. Arda Guler je ubacio, odbrana Austrije je djelovala zbunjeno a Merih Demiral je to iskoristio i pogodio za rano vodstvo Turske.

1' GOOOOL! Turska je povela u prvoj minuti utakmice!

1' Počela je utakmica

----

20:51 Glavni sudija meča je Artur Soares Dias iz Portugala sa pomoćnicima Paulom Soaresom i Pedrom Ribeirom također iz Portugala, dok je četvrti sudija Ukrajinac Mikola Balakin.

20:50 Turska je u sastavu: Mert Gunok; Mert Muldur, Abdulkerim Bardakci, Merih Demiral, Ferdi Kadioglu; Ismail Yuksek, Kaan Ayhan, Baris Alper Yilmaz, Orkun Kokcu, Kenan Yildiz; Arda Guler.

Na klupi su: Altay Bayindir, Ugurcan Cakir, Zeki Celik, Okay Yokuslu, Kerem Akturkoglu, Cenk Tosun, Yusuf Yazici, Ahmetcan Kaplan, Salih Ozcan, Irfan Can Kahveci, Semih Kilicsoy, Yunus Akgun, Bertug Yildirim.

20:47 Za Austriju večeras nastupaju: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Seiwald, Sabitzer, Laimer, Baumgartner, Schmid; Arnautović.

Na klupi su ostali: Lindner, HEdl, Wober, Prass, Grillitsch, Gregoritsch, Querfeld, Kainz, Daniliuc, Seidl, Weimann, Entrup, Grull.

20:45 Poštovani čitaoci portala Vijesti.ba, dobro došli na tekstualni prenos posljednje utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj u kojoj se sastaju Austrija i Turska.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo