10°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

02.07.2024 / 15:35 Politika - Bez imalo srama

Nevjerovatno, ali istinito: Vulić pozvala OSCE da joj se izvini zbog reakcije

Nevjerovatno, ali istinito: Vulić pozvala OSCE da joj se izvini zbog reakcije
Foto: Arhiva

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić reagovala je na saopćenje OSCE-a koje se odnosi na njen verbalni napad na članicu CIK-a Vanju Bjelicu Prutinu.

Ona je naglasila da ostaje pri ranijem stavu te je ponovila da je Bjelica Prutina vježbala i izvježbala izvlačenje kuglica kinder jaja iz zamrzivača, jer joj je tako naređeno.

"Ne vidim čime kršim bilo kakav zakon ako iznosim svoj stav!? Јedini ko krši zakon, Ustav i raspakuje dejtonsku BiH su ljudi poput Prutine koje ne zanima šta radi Parlametarna skupština, već samo instrukcije Michaela Murphyja i Christiana Schmidta koji žele prirodno bogatstvo BiH, a ne poštovanje Dejtona", rekla je Vulić.

Ona je naglasila da se Murphy i Schmidt zalažu za duh, a ne slovo Dejtona i preko svojih poslušnika, među kojima je kako tvrdi i Bjelica Prutina, rade na razgradnji dejtonske i stvaranju unitarne BiH.

"Svi oni, zajedno sa OSCE-om, zbog ovakvih jednostranih istupa treba da se izvine mom srpskom narodu i meni, jer nas ciljano, namjerno i svjesno tjeraju sa ovih prostora. Republika Srpska i srpski narod su vječni i nigdje neće ići koliko god se strani okupatori i srbomrsci upinjali da nas izbrišu raznim kršenjima zakona i Ustava. Dejtonska BiH ima budućnost, a sve ostalo što namjeravate da uradite sa srpskim narodom unaprijed je osuđeno na propast", poručila je Vulić.

Iz OSCE-a su, podsjetimo, pozvali izabrane zvaničnike da pokažu najviše standarde profesionalizma te da se suzdrže od poteza koji su neprofesionalni, nedemokratski i opasni.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo